Hírek

2017.07.06. 17:50

Tovább a megkezdett, sikeres úton

A DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma tagintézmény-vezetői pályázatán Schőn Beatrix nyert, így öt éven keresztül ő irányíthatja a nagy múltú dunaújvárosi szakképző intézményt.

Balla Tibor

Számított rá?

- Reméltem.

Egy évig ideiglenesen igazgatott. Hogy telt?

- Korábban igazgatóhelyettes voltam, de ez a feladat azért más hozzáállást igényel. Ráadásul hárman végeztük négy ember munkáját. Ez alatt az egy év alatt nagyon sokat dolgoztunk. Szándékosan mondom többes számban, mert ez egy csapatmunka. Sokat dolgoztunk az iskoláért, és úgy gondoltam, hogy tartozom annyival a csapatomban dolgozó kollégáimnak, hogy megpróbálok az intézmény élére állni, hogy a megkezdett munkát hosszabb távon is tudjuk folytatni, és sikerre vinni. Ez egy komoly visszacsatolás volt arról, hogy annak az egy évnek, amit végigvittünk, volt értelme, és van értelme a folytatásnak is. Megerősítés, hogy az elbírálók is úgy látják, hogy jó úton vagyunk.

Korábban is voltak vezetői ambíciói?

- Úgy gondoltam, hogy egyszer majd érdekelhet, hogy vezessek egy intézményt, de még tapasztalatlannak éreztem magam ehhez. Hirtelen belecsöppentem, és muszáj volt beletanulni.

Milyen a kapcsolata a Szakképzési Centrummal és az egyetemmel?

- Már az együttműködés kezdetén is benne voltam az Integrált Szakképzési Központ létrehozásában az egyetemmel közösen, ezt tudtam folytatni. A centrummal már helyettesként is zökkenőmentes volt a kapcsolatom. Most is az.

Vannak a fiókban hosszú távú tervei?

- A fejemben vannak. A hosszú távú terveim alapjait elkezdtem lefektetni ebben az egy évben, és ezt szeretném folytatni. Nem tervezek radikális változtatásokat. Ebben az egy évben is komoly változások voltak. Gondolok például a felnőttoktatás, az autóbusz-, teherautó-vezető képzés bevezetésére. Az is egy erős váltás volt. Annyit elárulhatok, hogy a közlekedési ágazatra nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni, illetve a nyelvi képzés területén is vannak konkrét terveink, amiben már folynak az egyeztetések. Mindemellett cél a duális partnerek nagyobb számú bevonása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!