Hírek

2015.04.22. 15:39

Tovább él ez a szép hagyomány - Vers- és prózamondás a Dunaferrben

Dunaújváros – A jubileumi Dunaferr hét keretében rendezték meg az iskolában a városi vers- és prózamondó versenyt.

Gallai Péter

A középiskolásoknak kiírt vetélkedő mottója Erich Kästnertől származott: „A humor a bölcsek esernyője." Ebből már tudni lehetett, hogy a résztvevőknek egy szabadon választott, humoros irodalmi alkotást kellett előadniuk, műfaji megkötés nélkül.

A verseny már szintén régi hagyománnyal bír, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola magyar szakosai két évtizede indították.

A kedden rendezett verseny díjazottjai: Kratzmajer Zoltán (balra), Fogas Barbara, Nagy Vivien, Nagy Evelin, Kovács Virág és Berki Ottó. A fényképről hiányzik a győztes, Kiss Ibolya. Fotó: Ady Géza

– Azért gyönyörű ez a hagyomány, mert gyakorlatilag a szakiskolák között maradt fenn a versmondás szeretete. Most tizennyolc intézményből érkeztek a nevezők és tényleg nagyon szép produkciókkal álltak a zsűri elé – fogalmazott a versennyel kapcsolatban Csapó Gábor igazgató.

A verseny végeredménye:

1. Kiss Ibolya, Dunaferr iskola. Felkészítő tanára: Nagy Andrea.

2. Berki Ottó, Dunaferr iskola. Felkészítő tanára: Bella Denisza.

2. Kovács Virág, Dunaferr. Felkészítő: Kövesi Edit.

3. Nagy Evelin, Rudas iskola. Felkészítő tanára: Kalmár Nóra.

3. Nagy Vivien, Dunaferr iskola. Felkészítő tanára: Nagy Andrea.

A zsűri két különdíjat is kiosztott a helyezések mellett. A döntésük alapján ezt Kratzmajer Zoltán, a Bánki iskola diákja, felkészítő tanára: Gendur Krisztina Rebeka és Fogas Barbara, a Dunaferr diákja, felkészítő tanára: Kövesi Edit vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!