Hírek

2017.08.04. 18:30

Tovább szépül Kulcson a Nap Háza - Hold Udvara

KULCS Lépésről lépésre épül, szépül, gyarapodik Kulcson a Nap Háza - Hold Udvara Rekreációs Agroturisztikai Központ.

Balla Tibor

A Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány, valamint az Esőemberek Dunaújvárosi Egyesülete együttműködésével négy éve létrehozott és azóta kitartóan működtetett harmonikus szépségű komplexum az idei nyáron is hatalmasat lép előre.Lapunkat Dóka Marianna, a Carpe diem alapítvány elnöke kalauzolta az újdonságok között. Még messze nincsenek a dolgok a végső formájukban, de a nyár végére vélhetően már minden a helyére kerül, amit ebben az ütemben elterveztek. Az elnök fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy náluk minden akadálymentesített, a bejáratoktól kezdve a konyhákon, szobákon át a fürdőig bezárólag. Az idei nyár újdonságai lényegében az épületen kívüliek, ám abban bizonyosak vagyunk, hogy jelentős előrelépést hozhatnak a centrumnak.

Amikor behajtunk a Nap Háza - Hold Udvara Rekreációs Agroturisztikai Központ udvarára, rögtön szembeötlik az egyik új térelem, egy kövekből kialakított virágágyás, mögötte pedig a magától értetődően akadálymentesített, tehát kerekesszékkel is megközelíthető magaságyás, ahol paprika, paradicsom és hasonló haszonnövények sokasodnak a gondoskodó kezeknek köszönhetően.

Molnár János és Pálmai Adrián csütörtökön hozta a gyepszőnyeget

Dóka Marianna alapítványi elnök mutatja, hogy a grilludvar és a sütőhelyek már készen vannak, és bár az még messze nincs kész, de egy kis nyári konyha is készül, ami akár egy disznóvágás lebonyolítására is alkalmas lesz. Az épület mögött, egy kétszárnyú faajtó után húzódik meg a Carpe diem udvar, amelyben helyet kap egy színpad és egy nézőtér is. Kell-e mondani, hogy mindkettő akadálymentesített, így akár kerekesszékes táncosok is felléphetnek majd rajta. A nézőtér már szinte kész, sorjáznak a Benedek András keze munkáját dicsérő, raklapokból készült ülőhelyek, amelyekhez a párnák is készen várják az épületen belül, hogy az első előadáson a kényelmet szolgálhassák.

A nézőtér ülőalkalmatosságait Benedek András készítette raklapokból
Fotók: Zsedrovits Enikő

Az elnök nem győzi hangsúlyozni, hogy nincsenek készen, sorolja, az átadásra még mi minden kerül majd a helyére, de a hely hangulata már most is varázsos, sejthető, milyen is lesz, ha elkészül. Ottjártunkkor érkezik meg a műfűre emlékeztető szőnyeg, amivel a hátrafelé nyitható, bővíthető színpadot vonják majd be. A játszó tér mögé egy ügyességi játszóudvart álmodtak meg csónakokból természetes anyagok felhasználásával. Szeptemberre szeretnének elkészülni mindennel a "Közelebb hozzuk a világot" rendezvényükre. Nagy álmuk egy akadálymentesített felvonó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!