Hírek

2016.09.07. 20:02

Továbbra is tilos a fürdés

Dunaújváros – Sajnos továbbra sem fürödhető a város egyik népszerű szabadidős központja: a szabadstrand.

Szabó Szabolcs

– Az utóbbi években a szakhatóság mindig kiváló minőségű behatárolást adott a Szalki-szigeten található szabadstrand vízminőségére. E minősítést az idei nyári szezon előtt is megkaptuk. Mivel a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a víz minőségét, így a legutóbbi vizsgálat eredményét kénytelenek voltunk elfogadni.

Fotó: Ady Géza

- Fontos kiemelni, hogy egy természetes vízről beszélünk. A víz minőségét pedig számos természeti tényező befolyásolja. A jelenlegi vízállás is roppant alacsony, az átfolyás szinte nem is lehetséges. Nemsokára ismét lesz egy ellenőrzés, ám ez a strand működését nem befolyásolja majd, idén már nem lesz fürödhető a sokak által kedvelt hely – mondta el lapunknak Gergő Edmond , a strandot és a kempinget is üzemeltető DGV Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője, aki hozzátette: a vízfelügyeletet továbbra is ellátják a szabadstrandon. Az időjósok szerint egy igazi kánikulai, nyarat idéző hétvége elé nézünk, ám sajnos a város egyik népszerű vízfelülete a számos természeti tényező miatt nem használható. Amennyiben a mai bejáráson mégis érdemi változás történik, arról természetesen mielőbb tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!