Hírek

2014.11.28. 17:55

Továbbra sincs influenza-járvány

Szerencsénk van: ha előfordul is influenza a megyében, csak nagyon kevés embernél.

Pekarek János

A 2014. év 47. hetében, azaz a múlt héten az influenza-figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 278 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez a szám 1,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy héttel korábban. Vagyis: nincs influenza-aktivitás.

Köznapi nyelven szólva: továbbra sincs influenzajárvány Fejér megyében.

A százezezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány 66,2 százezrelék volt. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya járásonként változik. A megyében működő három népegészségügyi kirendeltség adatai szerint a legtöbb megbetegedés a székesfehérvári járásban történt (idetartozik még Polgárdi, Enying is). Itt a megelőző héthez képest 46,9 százalékos volt az emelkedés. A dunaújvárosi járásban (idetartozik Sárbogárd is) 44 százalékos csökkenést tapasztaltak a betegek arányában az előző héthez viszonyítva. Mór térségében viszont (Bicskével együtt) már 83,3 százalékos volt ez a csökkenés.

Az influenzaszerű tünetekell orvoshoz fordulók közül a legtöbben (38,7 százalék) a 15-34 éves korosztályból kerültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!