Hírek

2016.11.29. 18:05

Tragikusan korai halál

Dunaújváros - Értelmetlenül fiatalon elhunyt gitárost gyászolnak zenésztársai.

Balla Tibor

 

Takács Gábor szombaton még a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán gitározott,vasárnap óta már az égi zenekarban játszik. A harmincadik életévét taposó  Takács Gábor az elmúlt pénteken lépett volna fel Dunaújvárosban. A Kaptár Music Clubban azonban pénteken már csak megemlékezni tudtak a Nil&Viola Pop Duo és a Pop Mockup gitárosáról.

Este kilenc órakor barátai és családtagjai egyperces néma felállással tisztelegtek emléke előtt, és aznap már nem szólt zene a koncerthelyszínen.

A pénteki koncert helyett megemlékezést tartottak Gábor emlékére
Fotó: Ady Géza

Szabó Nil, a zenekar vezetője lapunknak elmondta, Gábor nélkül nem folytatják, a zenekar feloszlott. Viszont elhatározták, hogy halála után teljesítik álmát. Azt szerette volna, ha 31 éves korára legalább egy saját lemeze megjelenjen. A zenekar tagjai és barátai úgy döntöttek, a hátrahagyott felvételekből kiadják a Takács Gábor szerzeményeiből készült ezüst korongot.

Mindezen túl a keletkező bevételt az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak ajánlják fel, mivel Gábor halálában jelentős szerepe volt cukorbetegségének, ráadásul a zenekar énekese, a 18 éves Erdős Viola is érintett a betegségben. Így szeretnék elérni, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!