Hírek

2017.05.30. 19:37

Tudásban bajnok dunaújvárosi diákok

SZEGED/DUNAÚJVÁROS A Bendegúz Tudásbajnokság országos döntőjét május 20-án, Szegeden tartották. Dunaújváros is hozott előkelő helyezéseket.

Balla Tibor

Mindösszesen 757-en versenyeztek, közülük 64-en két vagy több tárgyból írtak dolgozatot. A városi sportcsarnokban egész napos program várta a résztvevőket és a kísérőket, kézműves-foglalkozásokkal, színvonalas színpadi műsorral, könyvárusítással. Minden kategóriában 10-10 diákot jutalmaztak, összesen mintegy 400 fiatalt.

A dobogósok érmet, serleget, könyvcsomagot, oklevelet kaptak, felkészítő tanáraik hasonlóképpen.Dunaújvárosból Breznyán Virág (6. o. Széchenyi gimn.) irodalomban a 2. lett, Szmodics Emese (2.o. Móricz) matematikában a 4. helyezést érte el, környezetismeretben 17. lett. Pillár Bence (3.o. Gárdonyi) irodalom és szövegértésben 11., Szmodics Levente (Széchenyi 8.o.) matematikában 15., Czuczor Ninetta (Vasvári 3.o.) környezetismeretben 18. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!