Hírek

2013.05.31. 17:15

Tudományos értekezletnek adott otthont a városháza

Dunaújváros - Egészségügyi szakdolgozók tartottak tudományos értekezletet pénteken a városháza C-szárnyában. A több szekciós programon mintegy háromszázan voltak.

Körmendi Erzsébet

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet menedzsmentje, ápolásvezetése szervezésében tizenhatodszor találkoztak az egészségügyi szakdolgozók tudományos értekezleten, hogy új ismeretekkel gazdagodjanak. A rendezvényre kórházi dolgozók, háziorvosi asszisztensek, az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai és a városkörnyéki egészségügyi dolgozók egyaránt előszeretettel jelentkeztek. A regisztrációs adatok alapján a résztvevők száma meghaladta a háromszázat. A népszerűségnek két oka mindenképpen van: az egészségügy e területén is fontos a kreditpontgyűjtés, amire  így helyben volt módjuk a szakmabelieknek, és érdekesek, fontosak voltak az előadások témái is. Nem mellékesen egy kellemes napot tölthettek együtt a szakdolgozók.

A tudományos programon háromszázan voltak... Az első sorban balról Lalák Gabriella, Erdély-Franyó Anna, Szabóné Sáfár Ilona (Fotó: Lázár Zsolt)

A tudományos értekezlet előadásai négy füzetoldalt töltenek meg, felsorolni képtelenség lenne valamennyit. Így a teljesség igénye nélkül említhetjük, a nagyon speciális témakörök mellett szó volt arról, hogy óvja veséit, mentse meg a szívét. Kórházi szociális munka a kezdetektől a professzionális szintig. Kontaktlencse-viselés és szövődményei. A jól tápláltság és a sebgyógyulás. Egészségnevelés a pathológián  Te miért dohányzol? A diabetes világméretű terjedése, a legújabb mérőműszerek ismertetése, a kórházban előforduló leggyakoribb fertőző megbetegedés, a vérkészítmények útja, a stroke betegek életminősége is téma volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!