Hírek

2013.11.05. 17:35

Tudományos hét a főiskolán

Dunaújváros – Nagyszabású előadássorozat indul jövő héten hétfőn a helyi főiskolán. Kutatás, fejlesztés, innováció.

Szabó Szabolcs

Milyen szerep jut a nőknek a kutatásban? Kapnak-e igazi lehetőséget a frissen diplomázott nők a tudományos életben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresnek választ a „Nők a tudományban” című konferencián, amely a Dunaújvárosi Főiskola által november 11. és 15. között megrendezendő egyhetes konferenciasorozatot nyitja majd meg a jövő héten hétfőn. A rendezvénysorozat részeként további hat konferencia, TDK-előadások, középiskolai és főiskolás diákversenyek, könyvbemutató, valamint a „Kutatók éjszakája” című izgalmas ismeretterjesztő rendezvény várja a tudomány és a kutatás után érdeklődőket.

A „Nők a tudományban” konferencia mellett „Műszaki és Természettudományos Konferencia”, „Informatikai és Matematikai Konferencia”, „Társadalomtudományi Konferencia”, „Tanárképző Konferencia”, „HSZOSZ Emlékülés”, valamint „Duna Stratégia Konferencia” várja a tudományok rajongóit.

Figyelő tekintetek. Jövő héten hétfőn reggel kezdődik a campus tudásbörzéje

A Kutatók Éjszakáján ismét a nagyközönség számára is izgalmas rendezvények várják a főiskola vendégeit. Lássuk:

Tésztahíd-építő verseny, mágneses levitáció, lézeres és szélcsatorna kísérletek, agyhullámokkal vezérelt robot bemutató.

Mindez csak néhány téma a több mint harminc programpontból, amelynek fő feladata kézzelfoghatóvá tenni és népszerűsíteni a tudományt. A kutatók éjszakáját a Dunaújvárosi Főiskolán 2013 november 13-án 19 órától rendezik meg.

Az Innovációs készségek versenyén az új felfedezésekkel és kutatási területekkel ismerkedhetünk. A tudományos eredmények ismeretének felmérését irányzó játékos vetélkedőt – ahol négytagú közép- és főiskolai csapatok mérik össze tudásukat – november 12-én 9 és 14 óra között rendezik meg.

Sőt, a tudomány hetén találkozhatunk jó hackerekkel is. Háromtagú közép – és főiskolai csapatok mérik össze tudásukat a virtuális biztonság területén november 12-én 10 és 15 óra között. Informatikai biztonsággal kapcsolatos virtuális fejtörők során végighaladva kell bizonyítani a védelmi rátermettséget.

A Tudományos hét keretében rendezik meg a IV. Duna Térségi Kohézió konferenciát, amely november 13. és 15. között várja majd az érdeklődőket a campuson.

A főiskolai előadássorozat a korábban nagy népszerűségnek örvendő a Tudomány Hete sorozat folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!