Hírek

2014.02.10. 19:10

Túra a Dunán innen és túl

Dunaújváros - A Pentele Természetjáró Egyesület március elsején immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunán innen Dunán túl elnevezésű teljesítmény túráját.

Gallai Péter

 

Az idei teljesítmény túrákra is sok indulót várnak a szervezők  (Fotó: Arhív)

Idén nyolc, tizenöt, húsz, harminc és ötven kilométeren lesz lehetőség teljesítenie a távokat a próbázóknak. Érdekesség, hogy ez az egyetlen olyan teljesítmény túra, ami a Dunán keresztül halad, ugyanis újdonságként a tizenöt kilométeres és a leghosszabb táv Dunaújvárosból indulva a Pentele hídon átlépi a folyót, ezek célállomása Dunavecse lesz.

A túrák útvonala kis szintkülönbségekkel hol a magas löszpart peremén, hol a Duna partján halad majd, érintve több helyi védettségű és Natura 2000 besorolású területet, az acélszobrász tábor kiállítását és a szoborparkot. A szentmihályi erdőben és a rácalmási szigetben ilyentájt pedig hatalmas mezőkben virít a hóvirág.

A túratávok között idén először szerepel kedvcsinálóként, gondolva a kisgyerekes túrázókra a nyolc kilométeres családi kör. Az ötven, harminc és húsz kilométeres etapok rajtjához Dunaújvárosból ingyenes autóbusz indul a nevezés után a Gárdonyi Géza Általános Iskola elől reggel 7, 8, és 9 órakor a Vízi fogadóhoz. Az ötven és tizenöt kilométeres túrát teljesítőket Dunavecséről szintén díjtalan különjárat szállítja vissza Dunaújvárosba, ezek 16, 17 és 18 órakor indulnak. Minden induló a célban sorsoláson vesz részt, ahol a támogatók által felajánlott ajándékokat sorsolják ki. A túrákra az előnevezés lehetőségét február 15-ről február 23-ra módosították, amit e-mailben vagy postán kell visszajuttatni a szervezőknek, de a túra napján a Gárdonyi iskolában is lesz lehetőség jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!