Kórház: látogatási tiltás - Elsősorban a legyengült immunrendszerű betegek miatt

2016. február 15., 19:45 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Részben a kórházban lévő betegek, részben a látogatók érdekében rendeltek el látogatási tilalmat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Teljeskörű látogatási tilalom van érvényben a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház fekvőbeteg osztályain (ahogyan arról már beszámoltunk) péntektől, azaz február 12-től. A látogatási tilalmat az influenzaszerű megbetegedések miatt rendelte el a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, mégpedig azért, mert a megbetegedések száma átlépte a járványos küszöbértéket Dunaújvárosban éppúgy, mint a városkörnyéki településeken.

A látogatási tilalom visszavonásig, vagyis a megbetegedések járványszint alá csökkenéséig, azaz előre pontosan meg nem jelölhető időpontig lesz érvényben.

A látogatási tilalom jelenleg csak a Szent Pantaleon kórház fekvőbeteg osztályaira vonatkozik. A kórház területén működő járóbeteg-szakrendelések továbbra is változatlan rendelési időben várják a betegeiket. A kétféle gyógyellátás fizikailag is jól el van különítve a kórházban.

A figyelmeztető tábla előírásai egyértelműek: türelmet kérnek. Fotó: Ady Géza

A látogatási tilalom dr. Müller Cecília, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának rendelkezésére lépett életbe - és vissza is csak ő vonhatja, a járványügyi figyelőszolgálat adatainak figyelembevételével.

Ahogyan dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója a minap egy, a városi tévének adott interjújában fogalmazott: az intézkedésre elsősorban a kórházban fekvő, legyengült immunrendszerű betegek, operáltak, kismamák, gyerekek védelmében volt szükség. Őket szeretnék megvédeni további megbetegedéstől. Védik továbbá a többi beteget is az influenzaszerű megbetegedések kellemetlenségeitől és szövődményeitől. Az intézkedés ezen kívül arra is jó, hogy a kórházban esetleg előforduló, mégis behurcolt kórokozókat ne vigyék ki az intézményből a kórházba látogatók.

Mivel információink szerint a kórházban fekvő betegek minden szükséges ellátást megkapnak, a látogatási tilalom inkább lelki nehézségeket okoz. Ezen a telefonos összeköttetés segíthet betegeknek, rokonoknak is.

Pekarek János

2016. február 15., 19:45 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...