Hírek

2016.06.05. 15:30

Fókuszban a magyar és a kínai kapcsolatok

Perkáta - A magyar és kínai kapcsolatok elmélyítése szempontjából is nagy jelentőségű turisztikai fórumot rendeztek csütörtökön a perkátai Győry-kastélyban, amely ma már Kínai Magyar Kulturális Turisztikai Központként működik.

Horváth Dóra

L. Simon László államtitkár vezette azt a turisztikai fórumot, amelyet a perkátai Győry-kastélyban rendeztek múlt hét csütörtökön. Tiencsin város delegációja és Perkáta vezetősége is részt vett a programon. A délután során érdekfeszítő kérdésekről tanácskoztak a résztvevők.

A fórum résztvevői a kínai Tiencsin város, Xiao Huaiyuan, Tiencsin Népikormánya Állandó Bizottságának elnöke által vezetett hat fős delegációja, valamint L. Simon László a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért és Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Államtitkárság államtitkára, Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere és Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere vett részt az eseményen.

A fórum során a felek a két ország örökségvédelmi jogi szabályozásáról értekeztek, valamint a magyarországi műemlékek hasznosítása is napirendi pontként szerepelt. A fórumon L. Simon László beszélt a műemlékvédelem szerepéről az országban, valamint a kínai fél figyelmébe ajánlotta a Magyarországon meglévő mérnöki tudást, a kiváló munkatársakat. A megbeszélés során külön kiemelte az államtitkár, hogy Perkáta sokat tesz a kínai kapcsolatokért.

A Xiao Huaiyuan által vezetett delegáció tagjai érdeklődve hallgatták az államtitkár által elmondott információkat, és számos kérdést intéztek hozzá a témával kapcsolatosan.

Az esemény külön érdekessége volt, hogy a nemrég felújított, országos műemléki védettséget élvező épületben, a ma Kínai Magyar Kulturális Turisztikai Központként működő perkátai Győry-kastélyban rendezték meg a felek. Perkátának ugyanis több évtizedes kínai partnerkapcsolatokat ápol. A fórumot megelőzően a delegáció megtekintette a frissen berendezett állandó, kínai kiállítást valamint a kastély épületét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!