Hírek

2013.01.15. 18:33

Tüzelőt kérhetnek a segítségre szorulók

Baracs - Tizenkét család téli tüzelőgondjain tud enyhíteni idén az önkormányzat a Belügyminisztériumtól kapott támogatási keretből.

Körmendi Erzsébet

A tűzifa nagy érték télen. Különösen azok a családok, egyedül élők, idős emberek gondolják így, akiknek nagyon be kell osztaniuk a tüzelőt, hogy a tél végére is jusson abból a kevésből, amire jövedelmükből futotta. Nekik segít a Belügyminisztérium szociális tűzifa-programja - a lehetőséggel éltek a baracsiak és a mezőfalviak. Kevesebb a támogatás, mint tavaly. De a kicsi is több, mint a semmi...

Baracs önkormányzata tizenkét köbméter tűzifát vásárolhatott a támogatásként kapott összegből. A képviselőtestület döntése alapján egy-egy köbméter tüzelővel járul hozzá a településen élő rászoruló emberek fűtési gondjainak enyhítéséhez.

Várik László segített kiszállítani Mezőfalván a támogatásként felajánlott tűzifát tavaly a szociálisan hátrányos helyzetűeknek (Fotó: Lázár Zsolt)

A baracsi önkormányzat rendelete alapján tizenkét család kaphat tüzelőt. Az igényeket, kérelmeket a polgármesteri hivatalban lehet leadni. Jogosult az a baracsi, akinek a háztartásában együtt élők egy főre eső havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 százalékát, egyszemélyes háztartásnál a 200 százalékát, és fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.  Előnyt élveznek az aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, adósságcsökkentő vagy lakásfenntartási támogatásban részesülők.

Mezőfalván összesen  harminchat köbméter tüzelőt lehet  felosztani a hátrányos helyzetűek között. A tavalyi nyolcvan köbméternek a felét sem teszi ki ez a mennyiség - de ennek is örülnek, csak nehéz lesz eldönteni, hogy a sok rászoruló közül kinek segítsenek. Személyenként, családonként fél-egy köbméter jut.

Mindkét településen a szociális bizottság  dönti el, hogy  kik kapják a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!