Hírek

2014.10.08. 16:30

Tüzelőt vehetnek, mérsékelt áron

Dunaújváros - A kormány rezsicsökkentési programjának három üteméről általánosságban, a tűzifa árának mérsékléséről részletesen szóltak a szerdai tájékoztatón.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester beszélt a kormány hosszú távú rezsicsökkentési programjáról, amelynek célja, hogy megkönnyítse a családok helyzetét, enyhítsék a terheit, a multik, a szolgáltatók is járuljanak hozzá a magyar gazdaság terheinek csökkentéséhez. Ebbe illeszkedik a földgáz, a távfűtés, a villamos energia és az egyéb árak mérséklése. A haramadik ütemben, október elsejétől 3,3 százalékkal apadt a távhő ára az intézkedés hatásait hamarosan, a fűtési szezon kezdetével érzékelik a dunaújvárosiak is. A legújabb intézkedés a tűzifa árának 10 százalékos mérséklése inkább a falvakban élőket érinti, de újvárosban is vannak olyan családok, akiknek kedvező, ha olcsóbban juthatnak a fához. Az ármérséklésen felül az ötezer lélekszámnál kisebb települések idén is élhetnek a szociális tűzifa program kínálta támogatással, hogy segíteni tudják a hátrányos helyzetűeket - hangsúlyozta Cserna Gábor.

Elmondta a polgármester, hogy helyben a Pest Megyei Kormányhivatal sárosdi munkatársaihoz tartoznak azok a tűzifaprogramok, amelyekhez csatlakozott a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is. A társaság vezérigazgatója, Majoros Gábor személyesen tájékoztatta a dunaújvárosi médiumokat arról, hogy az állami erdőgazdaságok is kiveszik részüket a rezsicsökkentésből. Így a Vadexnél is 10 százalékkal olcsóbban lehet vásárolni méteres hosszaban tűzifát. Az állami erdőgazdaságok összesen 170 ezer köbmétert ajánlottak fel szabad készleteikből erre a célra. Minden háztartás, család 10 köbmétert vásárolhat, ami egy szezon kifűtésére elegendő. Nagy az érdeklődés, és a nyerészkedést úgy védik ki, hogy saját eszközökkel szállítják házhoz a tüzelőt. A vadex.hu honlapon tájékozódhatnak az ügyfelek az elérhetőségekről és az időpontegyeztetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!