Hírek

2013.01.27. 13:36

Tűzifát kaptak, jól befűthették a kályhát

Mezőfalva - Falubeli vállalkozó, lakók és közmunkások segítettek abban, hogy a szociális tűzifa eljusson a családokhoz.

Körmendi Erzsébet

A Belügyminisztérium szociális tűzifa-programjára jelentkezett  Mezőfalva önkormányzata idén is. Összesen  36 köbméter tüzelőre futotta a mostani támogatásból - tavaly nyolcvan köbmétert oszthattak szét. De a szerényebb mennyiségnek is örülnek, mondja Márok Csaba polgármester, mert tudják, ez is nagy segítség. Személyenként, családonként fél-egy köbméter fa jutott, a kiosztásról a  szociális bizottság határozott.

Kolompár József is  segített a szociális tűzifát felrakni a kocsikra (Fotók: Lázár Zsolt)

Talán annak eldöntése volt a legnehezebb, hogy ki kapja a szociális tűzifát. Mert utána ment minden... Összefogtak a mezőfalviak, ahogyan azt tettek már sokszor: Simon László felajánlotta a traktorát, hogy az erdőről bevigyék a fát a település központjába, a közmunkások segítettek a rakodásban, Kvárik Csaba és Sóki Attila pedig lovas kocsival kiszállította a fát 48 házhoz. Még nincs vége a jótéteménynek: Ferkel Ferenc felajánlotta, hogy felvágja a rönköket az időseknél, betegeknél, akiknek ez nehéz lenne, a polgárőrök pedig benzint adnak a motoros fűrészhez. Továbbá maradt még néhány köbméter fa is szűkösebb időkre, ha valakinek mégsem lenne elég a tüzelője a télen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!