Hírek

2014.06.30. 19:05

Véghajrájához közelít a városközpont átépítése

Dunaújváros - Hamarosan elkészül a városközpont átépítése: kirajzolódik a körforgalom és a főtér új arca.

Pekarek János

A Vasmű út, Dózsa György út kereszteződésében a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. szakemberei: Gulyás József és Éliás Mihály dolgoznak a csővezetékek cseréjén. A forgalmi rend a munkálatok pillanatnyi állásának megfelelően változik (Fotó: Ady Géza)

Véghajrájához közelít a városközpont átépítése. Egyre inkább kirajzolódik az Aranyvölgyi út és az új Vasmű út csomópontjában kiépítendő körforgalmi csomópont nyomvonala, a mellette létesített parkolóval és a csatlakozó mellékútvonalakkal együtt. Ajánljuk a gépkocsivezetőknek, hogy az építkezés jelenlegi fázisában akár gyalog is keressék fel a helyszínt: most lehet talán a legtanulságosabb módon szemrevételezni és megtanulni, hogy honnan hová menet milyen irányba kell majd nézni, elsőbbséget adni, sebességet váltani, fékezni.

Ugyanakkor gőzerővel zajlik a Városháza tér felújítása is. Ahogyan az arra sétálók máris láthatják, a tér középpontjában álló (fenyő)fák köré tervezett szökőkút medencéjében máris víz van: javában készítik a kút környezetét, a sétányokat, díszítő elemeket.

Az átadás tervezett ideje augusztus közepe, vége. A munkálatok jelenlegi ütemét tekintve ezt tartani is tudják majd az építők. Vagyis: hamarosan egy vadonatúj főteret avathatunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!