Hírek

2015.09.30. 16:12

Új burkolat az Attila utcában - A képviselő közbenjárt, hogy könnyebb legyen a közlekedés

Dunaújváros – Hingyi László önkormányzati képviselő közbenjárására új burkolatot kap a temetőnél lévő Attila utca az elkövetkező hetekben.

Körmendi Erzsébet

– Az Attila utca nagyjából kétszáz-kétszázötven méter hosszúságban új burkolatot kap, mégpedig három és fél méter szélességben. A beruházás bruttó tizenhárom millió forintba kerül, és az önkormányzat finanszírozza az idei költségvetésből. Viacolor, vagy ahogyan az emberek jobban ismerik, térkő burkolatot kap az utca. A kivitelezés nagyjából egy hónapig tart, legkésőbb november 15-én kell átadni az utcát a forgalomnak – mondta el Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatójában szerdán.

Az útfelújítás régi igényük volt a lakóknak, annak idején még néhai Kiss András indította önkormányzati képviselősége alatt útjára a kezdeményezést, kérte óvárosban több úttestnek is a helyreállítását. Hingyi László folytatta a lobbizást, az Attila utca esetében különösen azért, mert azon keresztül nagyon sok idős ember jár a temetőbe, többségük gyalogosan. Nekik és az ott élőknek fontos, hogy biztonságosan közlekedhessenek, ha a sírkertbe mennek.

Hingyi Lászlótól megtudtuk egyebek mellett azt is, hogy a járdákon kívül az utak vonatkozásában is vannak további tervei. Szeretné elérni, hogy a Mikszáth Kálmán utca helyreállítására is szorítsanak ki forrást az önkormányzat jövő költségvetéséből. Az ott lakóktól már aláírásokat is kapott a képviselő, hogy oldják meg ezt a problémát. Továbbá a Pentelei Molnár János utcának is van egy olyan szakasza, amely nehezen járható, és annak a helyreállítását is szeretné beütemezni a következő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!