Hírek

2014.07.20. 15:00

Új feladatok is adódtak a felújítás során

Szép lesz a belváros. Mellette igénytelen hatást kelt majd a városháza mögötti parkoló, az Intercisa lépcsője, a garázssor...

Körmendi Erzsébet

A városháza és környezetének funkcióbővítő revitalizációjára kapott támogatásban számos olyan feladat nem szerepel, amely menet közben derült ki, vagy nem fért bele a projektbe. Ezekre a közgyűlés szavazott meg pénzt a júniusi ülésén.

Ilyen például a polgármesteri hivatal toron épülete mögötti parkoló. Felújításakor helyreállítják magát a parkolót és az oda vezető utat, megoldják a megfelelő vízelvezetést és a közvilágítást. Erre 11,7 millió forintot szavaztak meg a képviselők.Ha már a parkoló rendben lesz, akkor a mögötte található parkot sem hagyják ki – képviselői javaslatra azt is megújíttatja a város.

A közgyűlés ötletpályázatot ír ki a Városháza térről a Duna-parti sétány irányába kivezető új gyalogos sétányra és annak végpontjára.

Négymillió forintot hagyott jóvá az Intercisa Múzeum előlépcsőjének felújítása” megtörténjen, négymillió forintból. A múzeum melletti garázssor és környékére környezetrendezési tervet készíttet, amelynek tartalmaznia kell a garázs épületének bontását, a szükséges parkolók kialakítását, a gyalogos forgalom megoldását.

A közgyűlés támogatta, hogy a hivatal B-szárnyának földszintjén megüresedett területre hasznosítási terv készüljön. Valamint jóváhagyta a közgyűlési terem fal- és padlóburkolatának cseréjét, amire nyolcmillió forintot áldozott az anyakönyvi hivatal költöztetési keretéből.

Egymillió forintot szavazott meg arra, hogy a városháza előtti díszburkolatba pódiumrögzítő elemek kerüljenek, amelyek szükség van, rendezvények esetén színpadot rögzíteni lehet ezekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!