Hírek

2013.03.05. 18:04

Új helyre költözött a helyi Jobbik

Dunaújváros - Keddtől új helyen várja szimpatizánsait a Jobbik helyi szervezete. Új irodát avattak a párt alelnökével.

Szabó Szabolcs

Február 10-én este tizenegy óra után gyulladt ki a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének irodája a Piac téri Szolgáltatóház emeletén. Az iroda percek alatt kiégett, a később betöréssel és rongálással meggyanúsított elkövetőt a rendőrség a helyszín közelében elfogta. 

A Jobbik helyi szervezete és vendégei tegnap délután sajtótájékoztatóval egybekötött irodanyitón mutatták be a párt új főhadiszállását, a Vasmű út 41. szám alatt található irodaházban. Pintér Tamás, a Jobbik helyi vezetője, önkormányzati képviselő kérdésünkre elmondta, továbbra is fenntartják, hogy szándékos gyújtogatást történt és az elkövetéssel gyanúsított férfit előzetes letartóztatásban kellett volna helyezni.

A Vasmű út 41. szám alatt található irodaház földszintjén az Új Magyar Gárda tagjainak sorfala fogadta az érkezőket, a 16-os számmal ellátott irodában pedig Pintér Tamás, a Jobbik helyi szervezetéjének vezetője mellett Gyüre Csaba, a párt alelnöke, valamint Árgyelán János,  a Jobbik Fejér megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót.


Pintér Tamás elmondta, továbbra is kitartanak amellett, hogy megtervezett támadás érte február 10-én éjjel a Piac téri pártirodát.
- Továbbra is működik a kettős mérce az országban, amíg Budaházy Györgyre előzetes letartóztatásban több dunaújvárosi tűzesetet is rá próbáltak bizonyítani, addig esetünkben futni  hagyja a rendőrség a gyanúsítottat - fogalmazott Pintér. A párt alelnöke Gyüre Csaba úgy vélte, ha más parlamenti párt irodáját érte volna hasonló támadás, akkor tele lett volna a média a gyújtogatással, amelyhez hasonló még nem történt az országban.  Érdemes lenne vizsgálni, hogy milyen valós okok állnak a történtek mögött. E  szomorú eseményekre adott választ tanúsítja:  a Jobbik egy nagy család. Most a dunaújvárosi szervezetnek volt szüksége segítségre, és sokan sokat tettek azért, hogy ma ez az iroda megnyílhasson. 

A párt megyei vezetője Árgyelán szerint, a helyi nemzeti erők erejét mutatja, hogy a történtek után is gyorsan talpra tudott álni a helyi Jobbik.

Címkék#Jobbik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!