Hírek

2016.07.20. 18:50

Új járda a Vásártérre

Dunaújváros - A helyi Vásártér további fejlesztéséről döntöttek a hétfői közgyűlésen a képviselők. Új járda és gyalogátkelőhely épül majd.

Szabó Szabolcs

Az új Vásártér biztonságosabb buszos, gyalogos és kerékpáros megközelítése érdekében új gyalogos járda, valamint két új gyalogátkelőhely megépítéséről döntött a közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén.

A biztonságosabb megközelíthetőség miatt döntöttek a fejlesztés mellett a képviselők. A munkálatokat a DVG Zrt. szakemberei végezhetik majd el

Mint az elfogadott előterjesztésből kiderül, mindezek mellett megújulnak és akadálymentesítve lesznek a vásártérre tartó már meglévő járdaszakaszok is. Minderre az (is) szükség volt mert sokan gyalogosan keresik fel az új Vásárteret.

A szükséges munkálatokat majd a DVG Zrt. végzi el bruttó 17 millió 725 ezer forint értékben.

Az erre vonatkozó előterjesztést korábban megtárgyalta és támogatta az önkormányzat városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottsága, a pénzügyi bizottság, a gazdasági és területfejlesztési bizottság, valamint az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság is.

Lapunk információi szerint a munkálatok hamarosan elkezdődnek a Vásártéren és környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!