Hírek

2014.10.03. 16:50

Új kazán a Katica óvodában

Dunaújváros - Pályázati forrásból és az önkormányzat segítségével kapott új kazánt a Katica óvoda.

Szabó Szabolcs

A Bulid-Communication Kft. idén januárjában hirdette meg Várépítő címmel pályázatát, amelynek keretében a programban részt vevő építőipari cégek által felajánlott építőanyagok és eszközök beszerzésére nyílt lehetőség.

- Az előzetes igények felmérése után a városi önkormányzat hét intézmény számára nyújtott be pályázatot. Egyikük, a Dunaújváros Óvoda Katica egysége a Weishaupt Hőtechnikai Kft. felajánlása alapján egy fél millió forint értékű kazánt nyert - idézete fel az előzményeket a Katica óvodában pénteken délelőtt Hingyi László önkormányzati képviselő.

Kis Erzsébet a Katica óvoda vezetője és Hingyi László önkormányzati képviselő az intézmény kazánházában

A sikeres pályázatot követően az új kazán szállítását, beépítését és beüzemelését a DVG. Zrt. vállalta. A kazánt már augusztus hónapban beszerelték a szakemberek és a próbaüzem után hivatalosan október 1-jén, szerdán állt munkába az óvoda fűtését és melegvíz-ellátását biztosító berendezés. Nagy Zsolt, a DVG Zrt. ágazatvezetője a helyszínen elmondta, a beruházás összköltsége 1,6 millió forint volt, a fél millió forint értékű kazán mellett az önkormányzat 1,1 millió forint támogatást nyújtott.

A technikai részletekről elhangzott, hogy a programozható kondenzációs kazán egyszerre méri a külső és az épület belső hőmérsékletét, és az adott programnak megfelelően fűti fel az óvodát.

Az új berendezés működtetése negyven százalékkal olcsóbb elődjénél, mindez jelentős megtakarítást jelent az intézménynek.

Hingyi László átadta a tagintézmény-vezető tagóvata vezetőjének, Kis Erzsébetnek, a pályázat hivatalos okmányát, mely egyben felújítás tanúsítványaként is szolgál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!