Hírek

2016.10.26. 19:35

Új körlet a solti börtönben - 2018-ra korszerűvé válik a büntetés-végrehajtási rendszer

Solt - A kormány férőhelybővítési programjának köszönhetően 2018-ra korszerű és modern büntetés-végrehajtási rendszert működik majd - mondta Csóti András országos parancsnok az állampusztai börtön új fogvatartotti körletépületének átadóünnepségén Solton.

Csóti András elmondta: a férőhelybővítési program részeként mintegy százmilliárd forintból kilenc új börtön megépítéséről született döntés, 2018-ig összesen hatezerrel nő a büntetés-végrehajtási intézetekben elhelyezhetők száma, ezzel várhatóan 100 százalék alá csökkentve a börtönök telítettségét. A beruházások mellett a jelenlegi kilencezres állományt 2500 új munkatárssal bővítik.

Csóti András altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka (b) és Füzesi Viktor bv. ezredes, az intézet parancsnoka az új fogvatartotti körlet átadás
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Solti Objektumának új fogvatartotti körletépületének 730 millió forintos beruházásával 108 férőhellyel mintegy 920-ra nőtt az állampusztai börtön befogadóképessége. Magyarországon jelenleg 29 börtön működik, a fogvatartottak létszáma 18 200, az országos telítettség 131-132 százalékos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!