Hírek

2013.02.20. 17:11

Ma már új autóval menthetnek

Dunaújváros - Ünnep volt ma délután a mentőállomáson: az OMSZ-tól új járművet, a Dunaújváros és környéke 04 Alapítványtól sürgősségi felszerelést kaptak a mentők.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Vohlmann György

Az élet nincs tekintettel arra, ha ünnepség van a mentőállomáson: az új mentőautó átadása előtt megszólalt a csengő, az ügyeletesek azonnal rohantak az esetkocsihoz és szirénázva indultak a  helyszínére...

- Megtapasztaltam mit jelent a gyors beavatkozás. Máig összeszorul a szívem, ha meghallom a mentő szirénáját - mondta  Gombos István alpolgármester.

-  Az önkormányzat sokat tett a mentőállomás létrehozásáért és lobbizott azért, hogy az új jármű Újvárosba kerüljön. Köszönöm a cégeknek, nagyvállalatoknak és az Országos Mentőszolgálatnak a támogatását - tette hozzá Gombos.

Dr. Czirner József, az OMSZ regionális orvosigazgatója elismeréssel szólt a helyi mentőkről. Hangsúlyozta egyebek mellett, hogy Dunaújvárosban olyan műszerek vannak, amelyekért másutt csak sóvárognak: sokan szeretnének automata defibrillátort, Újvárosban pedig már a harmadikat cserélik. Felére csökkent az infarktus miatti halálesetek száma, a beteg ötven perc alatt a műtőasztalra kerül,  ami  országos csúcsnak számít. Kiemelte a helyi mentők emberségét, kedvességét és kiváló szaktudását.

Mostantól nem kell azt nézniük, hogy melyik autó nem indul reggelente, mert egy  VW Crafter új mentőgépkocsi gyarapítja a gépparkot. Sürgősségi eszközöket, felszerelést is kaptak  a Dunaújváros és környéke 04 Alapítványtól. Kubovics Árpád kuratóriumi elnök megköszönte az adományozóknak, hogy tavaly ősszel rekord összeget, kétmillió forintot kaptak az adó egy százalékából. Az alapítványtól most orvosi és háton hordható műszertáskát, mindent vágó ollókat, a vér oxigénszintjét mérő pulseoximetert és más hasznos felszerelést kaptak a dunaújvárosi és az ercsi mentők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!