Hírek

2012.12.18. 18:51

Új rend a polgármeseri hivatalban

Dunaújváros - Az iskolák államosítása és a járások tették szükségessé az új szervezeti és működési szabályzatot.

Szabó Szabolcs

A kormány a jövő év  januárjától felállítja a járási hivatalokat, ezért szétválnak az államigazgatási feladat- és hatáskörök. A járási hivatalokba a települési önkormányzatok hivatalaiból kerülnek át az átvett államigazgatási feladatokat ellátók, valamint az átkerülő feladatokat ellátó köztisztviselők.

A közgyűlésen döntés született arról is, hogy megköti a fenntartóként átveszi a város a múzeumot (Fotó: Vohlmann György)

Emellett szintén fontos változás, hogy  január 1-től kezdi meg működését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely átveszi az önkormányzatoktól minden általános iskola, középiskola, szakközépiskola és szakiskola irányítását, így az önkormányzatok oktatási intézményekkel kapcsolatos feladatai is átvételre kerülnek. Mindezek indokolttá tették a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának felülvizsgálatát és egy új szabályzat kiadását - áll a közgyűlési határozatban.

A változás több területet is érint, így a  Gazdasági Igazgatóság bővül a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztállyal.  A  Hatósági Igazgatósághoz tartozik majd a Szociális Osztály, a Közigazgatási Osztály és a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály is. Valamint új néven jelentkezik a Jogi, Szervezési és Intézményigazgatási Osztály, amely feladatköre bővült az egészségügyi, intézményigazgatási és kulturális feladatokkal is. A Polgármesteri Hivatal új Szervezeti és Működési Szabályzatára igennel voksolt a képviselők többsége, ám a feladatokhoz csatolt, százhatvankét főben megállapított munkaerő létszámra nemmel voksoltak a városatyák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!