Hírek

2016.02.01. 16:22

Suszter Tamás a dunaújvárosi rendőrkapitányság élén (frissítve)

Dunaújváros - Ünnepélyes állománygyűlést rendeztek hétfőn a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, amelyen dr. Varga Péter megyei rendőr-főkapitánytól vette át kinevezési parancsát a kapitányságot február elsejétől irányító új vezető, Suszter Tamás őrnagy.

Gallai Péter

Dr. Varga Péter (balra) dandártábornok, megyei főkapitány hétfőn adta át Suszter Tamásnak az országos rendőrfőkapitány kinevezési parancsát, akinek sok sikert kívánt új munkaköréhez
Fotó: Ady Géza

Az eseményen a dunaújvárosi állomány mellett jelen voltak Fejér megye és a kapitányságok rendőri vezetői, a társszervek, az ügyészség, a polgárőrségek képviselői, s a térség több települési vezetője mellett megtisztelte az eseményt jelenlétével Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, valamint dr. Kovács Péter, a járási hivatal vezetője. Köszöntötték dr. Sipos Gyula vezérőrnagyot, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét is, aki azért volt jelen, mert Nagy Zoltán ezredes, távozó dunaújvárosi kapitány Zala megyében teljesít tovább szolgálatot, mint bűnügyi főkapitány-helyettes. Nagy Zoltán utódja Suszter Tamás őrnagy lett, akinek dr. Varga Péter, Fejér megyei rendőrfőkapitány adta át az országos rendőrfőkapitány kinevezési parancsát. Suszter Tamás eddig Bicskén dolgozott osztályvezetőként.

Suszter Tamás őrnagy Bicskéről érkezett a dunaújvárosi kapitányság élére

Papp Károly országos rendőrfőkapitány február 1-jei hatállyal a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetésével Suszter Tamás őrnagyot bízta meg. Az eddigi kapitányt, Nagy Zoltán ezredest Zala megye bűnügyi főkapitány-helyettesének nevezte ki.

Mindezt a hétfői, ünnepélyes állománygyűlésen jelentette be dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei főkapitány. – Kettőség van most bennem, hiszen egy kollégától búcsúzni kell, egy másik viszont vezető beosztásba kerül. Azt gondolom, 2012 december elsejével Nagy Zoltán  személyében olyan ember került a kapitányi székbe, akire kollégái, parancsnokai az év minden napján, a nap minden órájában és annak minden percében számíthattak. Ő volt az, aki vezető létére, bármilyen nehéz és kemény helyzetbe kerültünk, mindig ember tudott maradni és a kollégáival mindig emberségesen tudott bánni.

– Egyik szemem sír, mert ezredes úr elhagyja a megyét, másik nevet, mert magasabb beosztásba kerül. Azt gondolom, nekünk rendőröknek, ha megadatik a lehetőségünk a váltásra, akkor azzal élni kell. Biztos vagyok benne, Zala megyében maximálisan meg fogja állni a helyét. S bízom abban is: azokat a tapasztalatokat, amelyeket a dunaújvárosi kapitányság élén megszerzett, eredményesen tudja kamatoztatni – tette hozzá, majd a megye teljes állománya és a maga nevében megköszönte azt a munkát és rengeteg eredményt, amit Nagy Zoltán Dunaújvárosban elért.A főkapitány hangsúlyozta azt is, olyan kolléga került a kapitányságvezetői székbe, aki már bizonyított. Suszter Tamás őrnagy közel húsz éve rendőr, végigjárta a szamárlétrát, munka mellett végezte el a Rendőrtiszti Főiskolát. Dolgozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda berkein belül is. 2012-ben nevezték ki a bicskei kapitányság bűnügyi osztályvezetőjének, és példaértékű az a munka, amit ebben a pozícióban és kapitány-helyettesként végzett.

– Eljött az idő, eljött a lehetőség, Tamásra nagyobb feladat vár, egy olyan kapitányság vezetése, ami meghatározó Fejérben. Szakmai felkészültsége kiváló, vezetőként is bizonyított, hiszem, hogy az az egység, ami Dunaújvárosban eddig megvolt, a továbbiakban is működik majd. Biztos vagyok benne, megállja helyét ebben a pozícióban is. Dunaújváros nevében Cserna Gábor polgármester köszönte meg Nagy Zoltán munkáját, s kiemelte, az önkormányzat mindig is felelősséggel támogatta a rendőrséget, s így lesz ez a továbbiakban is, amire Suszter Tamás is számíthat a város részéről.

– Nincsenek bennem vegyes érzések, nem érzem most jól magam ebben a helyzetben, különösen ha ránézek az állomány tagjaira, akikkel napi szinten akár többször is megvitattuk a dolgokat és döntéseket kellett hoznunk – vallotta meg nyíltan a búcsúzó rendőrkapitány.

– A közbiztonság olyan érték, ami nem örök, mindig újra és újra tenni kell azért, hogy ez megmaradjon. 2013-hoz képest azt mondom, a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén jó a közbiztonság, kicsi a bűnügyek keletkezési száma, jobb a felderítettség. Azt kívánom Suszter Tamásnak, érezze magát olyan jól ebben a beosztásban, mint én. Kellő szerénységgel, szakmai alázattal és hozzáértéssel végezze munkáját és meglátja: nincs olyan személy, olyan szervezet, akivel ne lehetne együttműködni ezen a területen. Köszönöm mindenkinek az elmúlt három évet, a megyei vezetőknek, a társzerveknek, a civileknek – fogalmazott Nagy Zoltán.Suszter Tamás rövid köszöntőjében azt emelte ki, hogy a kollégák egymás között nagyon sokat beszélgessenek, kiváló legyen a párbeszéd:

– Szerintem ez az alapja a jövőnek, természetesen az emberség és a törvényesség maximális betartása mellett. Munkám kezdetén szeretnék miden településre eljutni, minden önkormányzattal, minden körzeti megbízottal, kollégával megismerkedni. Köszönöm a bizalmat, hogy a döntéshozók rám gondoltak, s köszönöm mindazt, amit a Bicskei Rendőrkapitányságon megtanultam – mondta.

A zalai főkapitány személyesen kérte

Dr. Sipos Gyula Zala megyei főkapitány számára nem volt ismeretlen Nagy Zoltán személye, ő kérte, hogy vele dolgozzon tovább.

Lapunk az állománygyűlés után szólaltatta meg a vezérőrnagyot, aki azt mondta, dunaújvárosiként a mai napig kötődik a helyi kapitánysághoz, amelyet a rendszerváltáskor öt évig irányított.

– A most elköszönő kapitány is dolgozott velem „gyerek” rendőrként. Már akkor is az átlagot meghaladó érdeklődésű, munkabírású, s ötletekben bővelkedő fiatalember volt. Az életútja úgy alakult, most módja nyílik rá, hogy egy nagyobb szervezet bűnügyi feladataiért feleljen. Én rá gondoltam, nekem fontos volt, hogy Nagy Zoltán legyen ez a személy, amit az ORFK vezetése támogatott – fogalmazott dr. Sipos Gyula, majd mosolyogva hozzátette: – Ez olyan, ha elkértem, idejövök és viszem magammal Zalába.Kérdésünkre válaszolva a főkapitány elmondta, Nagy Zoltánt rendkívül tehetséges rendőrnek tartja, s még meglehetősen fiatal. Számára egy ilyen feladat több éven keresztüli sikeres megoldása a további előrelépéshez teremthet alapot.

– Új kollégám eddig Dunaújvárosért és a környező településekért felelt, mostantól Zalában négy kapitányság, tíz város és 248 település bűnügyi helyzetének javítása lesz a kezében. Ez más léptékű feladat, 1200 fős a szervezet, nem is rossznak mondható bűnügyi mutatókkal rendelkezünk, erre büszke is lehetnék, de mindenen lehet javítani. Nekem fontos, hogy az ország legbiztonságosabbja Zala legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!