Új strandpályák a szigeten - Az önkormányzat hétmillió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez

2017. július 13., 19:20 szerző: Körmendi Erzsébet
komment
DUNAÚJVÁROS A város sport és turisztikai céljait egyaránt szolgáló fejlesztés valósul meg a Szalki-szigeten. Két új strandpálya épül a régiek helyén.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere örömét fejezte ki csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet Kovács Judittal, a DVG Zrt. igazgatósági tagjával és Gergő Edmonddal, a vagyonkezelő operatív igazgatójával közösen tartott: hetek óta rendezvények helyszíne a szabadstrand, a Duna-part. Még be sem fejeződött a Rockmaraton, de már a két hét múlva esedékes horgász és halászléfőző versenyre készülhetünk, valamint az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy nálunk, a Szalki-szigeten rendezik meg a hónap utolsó hétvégéjén a strandröplabda országos bajnokság III. mesterfordulóját.

Cserna Gábor elmondta, hogy több szempontból is kiváló lehetőségnek tartották, hogy Dunaújváros is helyszíne legyen a bajnokságnak. Jelesül... A Nemzet Sportvárosa címnek folyamatosan igyekszik a város hűen megfelelni. A szabadstrand gyönyörű területe a városnak, amelynek üzemeltetését az önkormányzat a vagyonkezelő cégére, a DVG Zrt.-re bízta, és azzal karöltve folyamatosan fejleszti, szépíti a Duna-parti részt a hozzá tartozó kempinggel együtt. Röplabdázás terén is vannak erősségeink, gondoljunk csak a középiskolás korosztály körében többszörös bajnok Hild csapatára.

A fesztiválozók már "tesztelik" a strandpályákat - jókat játszanak, fociznak a koncertek előtt, nap közben Fotó: Ady Géza

- A közgyűlés hétmillió forinttal támogatta a tereprendezést, a régi pályák elbontását, a két új strandröplabdapálya kialakítását, hogy azok megfeleljenek az országos szövetség versenyszabályainak, valamint mobil lelátókat is telepítenek a pályák mellé a bajnokság idejére. Ezzel a beruházással Dunaújváros kaput nyit a strandsportnak, hiszen a mostani esemény és az azon részt vevők jó hírét viszik a kiváló minőségű helyi pályáknak, a szabadstrand és a kemping által komplexen kínált szállás-, turisztikai, sport- és pihenési lehetőségeknek - hangsúlyozta a polgármester, aki megköszönte a Dunaferr röplabda-szakosztályának szakmai segítségét, valamint a DVG munkáját. Cserna Gábor elmondta, hogy a szövetség strandröplabda bizottsága részéről Bánki Ágnes tavasszal kereste meg az önkormányzatot a bajnokság megrendezésének lehetőségével. A városvezető a DVG Zrt. igazgatóságának tagját, Kovács Juditot kérte fel a koordinátori teendők ellátására, aki elmondta: a város sportokhoz való hozzáállását, a gyönyörű helyszínt, az adottságokat, a város ideális megközelíthetőségét emelte ki, amikor Bánki Ágnessel tárgyalt tavasszal a háromnapos bajnokság megrendezésének lehetőségéről. Szavaiból kiderült az is, hogy több város is jelentkezett, de végül Dunaújváros lett a befutó. Kovács Judit megköszönte a támogatóknak a pályaépítéshez való hozzájárulásukat, majd felsorolta a célokat, amelyek vezérelték őket a fejlesztéskor. Szeretnék lecsábítani a városlakókat a szigetre, mert a forró panellakásokból üdítő kimenni az árnyas szigetre, a szépséges Duna-partra. A két új pálya kínálta lehetőséggel népszerűsíteni szeretnék a röplabdát. Valamint van más előnye is a beruházásnak: a homokban mozgás rehabilitációs hatással bír, ezért ajánlja mindenkinek, próbálja ki - homokban sportolásra is invitált mindenkit.

Gergő Edmond, a DVG Zrt. operatív igazgatója a munkálatokat részletezte: a két, régi folyamihomok-pálya nem volt alkalmas országos versenyekre, ezért új pályatestet alakítottak ki, amit új folyami homok borítással láttak el. A pályatestek már készen vannak, azokat használják a Rockmaratonon résztvevők is. A fesztivál után kitakarítják a területet, rendbeteszik a pályákat, a háromnapos országos strandröplabda-bajnokság előtti napokban pedig a mobil lelátókat, valamint a szövetség által meghatározott egyéb egységeket is kihelyezik a szabadstrandra.

Elhangzott, hogy hat-hat férfi és női csapat tagjai, valamint U16-os fiatalok érkeznek városunkba hazánk különböző pontjairól az országos verseny idején, és a kempingben lesznek elszállásolva. A városvezetők remélik, megtetszik nekik a sziget, a kemping, ajánlják ismerőseiknek is, és később magánemberként, turistaként visszatérnek Dunaújvárosba. Remélik továbbá, hogy a röplabdázókon kívül a strandkézilabdázók, strandfocizók is lehetőséget látnak majd az új pályákban. Végre él a sziget, a strand, a kemping! - zárta gondolatait a polgármester.

Körmendi Erzsébet

2017. július 13., 19:20 szerző: Körmendi Erzsébet

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...