Hírek

2014.05.14. 11:15

Új utakon a BeatKOHO

A közelmúltban jelent meg az újvárosi hip-hop csapat, a BeatKOHO új EP-je Hibátlan címmel. Leugrottunk egy próbára. Arculatváltás és ami a mögötte van.

Szabó Szabolcs

– Ez egy pozitív lemez, amely az építkezésről, a belső felemelkedésről szól. Az utóbbi időben már éreztünk, hogy szűkös lett számunkra a magunk által is felépített tér, ezért váltottunk. Ennek számos oka van. Egyrészt, mi is változtunk, bízunk benne, hogy fejlődtünk zeneileg és prozódiailag is. Szakítani akartunk ezzel a lakótelepi, iparvárosi imázzsal. Alapvetően természetesen semmi gondunk ezzel, hiszen tudjuk, honnan jöttünk és büszkék vagyunk Dunaújvárosra, de úgy éreztük váltani kell, tovább kell menni az úton. Már a kezdetekkor egy élő zenés hip-hop produkcióban gondolkodtunk, amely számos más zenei irányzatból is táplálkozik, így a Hibátlan címmel nemrég megjelent EP-nél is volt hová nyúlnunk. A hip-hop megmaradt számunkra, mint formanyelv, amelynek segítségével el tudjuk juttatni az üzenetünket, de nem cipeljük kötelező érvénnyel magunkkal a műfaj kliséit – fogalmazott a keddi próba elején tartott rapid megbeszélésen a Joó László, a BeatKOHO egyik alapítója, a csapat egyik frontembere.

Beugrottunk a BeatKOHO kedd esti próbájára a csapat Csillagházban található próbatermébe. (Fotó: Ónodi Zoltán)

– Számos vendégművész fogadta el meghívásunkat az új lemezre és remélhetően ez a sokszínűség csak erősíti az anyagot. Mindenesetre az új számunkat (Szabad akarat – a szerk.) már a Petőfi Rádió is rendszeresen műsorra tűzi – tette a hozzá Horváth Oszi.

A Hibátlan címmel megjelent EP ingyen és bérmentve letölthető a beatkoho.hu oldalon, valamint elérhető a nagyobb videomegosztókon.

A lemezen olyan kiváló előadók segítik a tehetséges újvárosi zenészeket mint: Maszkura – Maszkura és a tücsökraj, Eckü – Hősök, Kiss Flóra – Budapest Voices, Marge – Marge, Török Béci – Killer Surprise, Athome – streetROYAL, Sima – streetROYAL.

A baráti hangulatú beszélgetés mellett egy kis ízelítőt is kaptunk a Hibátlanból, amely valóban hibátlan. Letöltése szigorúan ajánlott! (Fotó: Ónodi Zoltán)

Szerény véleményünk szerint a BeatKOHO egy remek kis anyagot dobott össze, van benne lendület, akarat, amely egy szépen felépített koncepcióra épül. A srácok a keddi próbán úgy fogalmaztak, bár sikerült megtartaniuk egyedi zenei stílusukat és szövegvilágukat, magukat valahol a Hősök és a Punnany Massif között helyezik el. Adódhat a kérdés, merre is lesz hallható az újvárosi kollektíva új lemeze élőben is? A helyi közönségnek sajnos e téren nem szolgálhatunk jó hírekkel.

A helyi fellépés egyelőre még a tervek között sincs sajnos, ám a csapat május 16-án este BSP-vel és a Hősökkel közösen lép majd fel Budapeset egyik leglátogatottabb klubjában a Barba Negrában. A koncertnaptárban már biztos helyen a székesfehérvári FEZEN-en is, itt a hazai hip-hop szcéna élvonalával lép fel a BeatKOHO július 31-én.Addig is hallgassuk bátran az új lemezt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!