Hírek

2013.04.16. 16:58

Új városi víziközmű céget alapítana...

Dunaújváros - Sajtótájékoztatón ismertette a DVCSH-val és a gázmotoros erőművekkel kapcsolatos elképzeléseit Szabó Zsolt független képviselő.

Szabó Szabolcs

Sajtótájékoztató keretében ismertette elképzeléseit a városi víz- és csatornaszolgáltatással, valamint a gázmotoros erőművekkel kapcsolatban Szabó Zsolt, a városi közgyűlés független képviselője, aki jelenleg a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizál.

Szabó Zsolt elmondta, az Együtt 2014 és a PM az Orbán-kormány leváltására készül. A kritikus ellenzéki szerep mellett a jelenlegi súlyos problémák megoldásához is javaslatokat dolgoznak ki. A képviselő szerint a DVCSH Kft ügyét mindenképpen rendezni kell, valamint át kell gondolni a gázmotoros erőművekhez kapcsolódó szerződéseket is.

Szivattyúk - Szabó Zsolt új városi cég alapítását ajánlja a közgyűlésnek (Fotó: Vohlmann György)

Szabó Zsolt javaslatait egy képviselői indítvány keretében a közgyűlés elé tárja jövő héten csütörtökön. A képviselő keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, az indítványban foglaltak elősegítenék, hogy a városi cégek valóban a dunaújvárosi polgárok érdekeit  szolgálják.

Az indítvány első pontjának javaslata szerint:  a közgyűlése kinyilvánítja, hogy az új Víziközmű törvény alapján  a közszolgáltatásokat a DVCSH Kft. helyett egy száz százalékban önkormányzati cégen keresztül kívánja ellátni. Ebből a célból Kft-t alapít és kéri annak az akkreditációját az energia hivatalnál.  Az indítvány második pontja pedig azt javasolná a városi közgyűlésnek, hogy, mivel  a gázmotoros erőművek megvásárlásakor túlzott vételárat fizetett Dunaújváros,  ezért  az önkormányzat   bírósághoz kíván fordulni és kérni az erről rendelkező szerződések megszüntetését. Szabó a DH kérdésére reagálva elmondta, szerinte, jogi úton érdemben támadhatók a gázmotoros szerződések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!