Hírek

2017.04.19. 17:10

Újabb félmillió forint - A kedvezményezett a Dunaújvárosi Óvoda

Dunaújváros - Ismét szép összegű adományt adhattak át tegnap a Dunaújváros kenyere eladásának bevételéből.

Balla Tibor

Ezúttal a Dunaújvárosi Óvoda volt a kedvezményezett.Éppen egy esztendeje indította útjára a jótékony kezdeményezést a Széchenyi Sütőipari Kft. és a Tourinform iroda, amely most is várakozáson felül teljesített. Így az eltelt egy év alatt több mint kétmillió forint kerülhetett a rászoruló intézmények számlájára.

Mórocz Erika, a Tourinform iroda ügyvezetője a város nevében jelentette be, hogy a legutóbbi negyedévben összegyűlt 543 300 forintot, amely 10 686 darab Dunaújváros kenyere eladásából gyűlt össze, ezúttal a Dunaújvárosi Óvoda kapja meg, amelynek 13 tagóvodájában 1815 gyermek tölti a mindennapjait 58 csoportban.

Gyenes Józsefné és Mórocz Erika az adományt jelképező táblával az átadóünnepségen Fotó: Zsedrovits Enikő

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója megköszönte a lehetőséget, hogy ilyen hatalmas összeggel gazdagodhattak az óvodák. Mint elmondta, az céljuk, hogy a gyermekek harmonikus mozgásfejlődését biztosítsák. Programjuk a mozgásra épül, és minden lehetőséget megragadnak arra, hogy új, innovatív módszerekkel és eszközökkel fejlesszék azokat. Egy korábbi jótékonysági rendezvényen befolyt 1 millió 400 ezer forinttal kiegészítve több óvodába kerülhet új játszóeszköz.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője elmondta, családapaként örül, hogy sok gyermek fejlődését segíti a kezdeményezésük. Idén nyitnak az egyesületek felé is, így a következő kedvezményezett az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete lesz.

Kálmánné Tóth Mária, az egyesület titkára elmondta, az ő életükben hatalmas tétel egy ekkora összeg, amit továbbképzésekre fordítanak majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!