Hírek

2013.12.18. 20:35

Megjelent a közbeszerzés az új tömb orvostechnikai berendezéseire

A hasonló egészségügyi beruházások, fejlesztések közül egyedül a dunaújvárosi készül el határidőre az országban, miután a napokban megjelent az uniós közbeszerzés az orvostechnikai berendezések beszerzésére.

Gallai Péter

Szerdán a Szent Pantaleon Kórházba invitálták a sajtó képviselőit, hogy az épülő új műtéti blokk kapcsán örömteli fejleményről számolhasson be dr. Galambos Dénes megyei kormánymegbízott, dr. Pók Tibor projektmenedzser, dr. Mészáros Lajos főigazgató, valamint Cserna Gábor polgármester.

Mint megtudtuk, a beruházás újabb fontos állomásához érkezett, ugyanis meghirdették az orvostechnikai eszközök beszerzésére vonatkozó felhívást az EU hivatalos lapjában Ez azt jelenti, tette hozzá Galambos Dénes, hogy január 27-én bontják a beérkezett ajánlatokat, amelyek az új tömb felszereléséhez szükséges orvostechnikai eszközök szállítását, szerelését, üzembe helyezését, próbaüzemét és a kezelőszemélyzet betanítását, továbbá a garanciális javításokat tartalmazzák.

Az új tömb rekordgyorsaság alatt elkészült, már csak a berendezése van hátra (Fotó: Ónodi Zoltán)

– Egymilliárd forintos tételről beszélünk, reményeim szerint március első felében megköthetik a győztessel a szerződést, onnantól számítva hatvan napon belül kell a berendezéseket üzembe helyezni. Mivel az uniós pályázatok nem egyszerűek és ebben az időszakban sok zárás előtti állapotban van, ezért megnéztük, hol tudnánk gyorsítani a folyamatot, hogy az ütemtervet tartani tudjuk – fogalmazott a kormánymegbízott.

Dr. Mészáros Lajos újabb mérföldkőnek, karácsonyi ajándéknak nevezte a közbeszerzés kiírását, mert mint mondta: óriási erőfeszítés, rengeteg munka van benne:

– Ezzel álmodtunk, ez most beteljesült, ami számunkra csodálatos ünnepi alkalom, amit úgy éreztünk, meg kell osztani a lakossággal is.

Dr. Pók Tibor kiemelte, hogy a beruházás egyedi az országban:

– Legalábbis abban a tekintetben, hogy összesen tizennégy hasonló fejlesztés fut, ám ebből egyedül a dunaújvárosi lesz az, ami határidőre elkészül. Nem túlzás hétköznapi csodának nevezni azt, hogy nem egészen tizenegy hónap alatt kulcsátadásig jutottunk.

Dunaújváros polgármestere igen okos döntésnek nevezte, hogy az önkormányzat pár évvel ezelőtt a fejlesztés mellé állt. Cserna Gábor is példaként említette, hogy a szigorú feltételeknek sikerült megfelelni, és minden határidő a törvényeknek is megfelelt.

A tájékoztató végén újságírói kérdésre Pók Tibor elmondta: reméli az intézmény finanszírozásának helyzete is változik, az illetékes szervek egyeztetése után azt a teljesen megalapozott, havi harminc–harmincöt millió forintot, amennyivel kevesebb pénzt jelenleg kapnak az ellátottak után, megítélik számukra. Ám legalább ahhoz a tízmillióhoz hozzájutnak majd, ami az új szárny működtetésére kell.

Cserna Gábor pedig azt jelentette be, hogy a város lakosságszám arányosan támogatja az új CT megvásárlását.

– Bízom benne, hogy Dunaföldvártól Ercsiig, és az érintett túloldali települések is amennyiben megtehetik, hasonlóképpen járnak el – tette hozzá.

Végül Galambos Dénes még egy örömhírrel szolgált a jelenlévőknek: az Ercsiben működő egészségügyi központ megnyitotta Egészségfejlesztési Irodáját, amire kilencvenöt millió forintos pályázatot nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!