Hírek

2017.01.13. 16:50

Újabb jó hírek!

Dunaújváros - Ha minden így megy tovább, akkor márciusban visszautazhat Kínába kezelésre Pecsét István!

Pekarek János

Újabb jó híreket kaptunk Pecsét Istvántól: a város és környéke lakosságának támogatottja e-mailjében azt írta: legújabb laborvizsgálatai szerint „a májfunkciók továbbra is jó irányba rendeződnek." Ezenkívül összefoglalta kínai gyógykezelésének eredményeit is, valamint azok reménybeli folytatását, amire legkorábban kora tavasszal kerülhet sor. Istvánnál, mint sokszor megírtuk, májátültetése után vették észre epeúti daganatos betegségét.

Pecsét István úgy összegezte tavaly nyáron kezdődött kínai gyógykezelését, hogy a csaknem öthónapos kezelések eredményeként nem képződtek további daganatos áttétek a szervezetében a képalkotó vizsgálatok szerint. Jelenleg is az a két daganat van a testében, amivel megkezdte a kínai terápiát, akkor mindkettő két centiméteresnél nagyobb volt, jelenleg ezek egy-egy centiméteresre zsugorodtak.

Pecsét István bízik a február 2-i kontrollvizsgálat eredményében Fotó: Ady Géza

A transzplantált máj kritikus állapotból való kimozdítását az egészséges felé Kínában is meg tudták volna oldani, de ezek a beavatkozások további ötmillió forintba kerültek volna. Mivel az adománygyűjtés a daganat elpusztítására irányult, így a máj kilökődési zavarát itthon orvosolták, hogy másodjára is visszatérhessek Guangzhou-ba" - írta István.

Jelenleg a hazai vizsgálatok szerint a négy fontos májfunkcióból kettő már stabilan jó, a másik kettőért még megy a küzdés (jelenleg a GGT és az ALP is húzódik vissza), de a gyulladás csökken, és az ALP is már nagyon közel van a normális állapothoz, mondhatjuk így: három májfunkció már rendben van. Február 2-án lesz egy nagy kontrollvizsgálat Budapesten.

Ha minden remekül megy, és a májfunkciók rendeződtek, akkor folytatni szeretném a rák elleni gyógykezelést. Ennek érdekében folytatjuk az adománygyűjtést is!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!