Hírek

2015.12.01. 20:05

Újabb nagylelkű segítséget kapott a kórház gyermekosztálya

Dunaújváros - Pulzoximétereket, valamint infúziós pumpát adtak át 1,2 millió forint értékben kedden a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályán.

Gallai Péter

Az adományokat az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke, Nagy István adta át dr. Sipos Edith osztályvezető főorvosnak. Az eseményen jelen volt dr. Mészáros Lajos főigazgató és Sáfárné Szabó Ilona ápolási igazgató is, valamint az eszközbeszerzést - nem először - egymillió forinttal támogató Hankook ügyvezető igazgatója, Lee Sang Il.

Nagy István kiemelte, örömére szolgál, hogy sokadjára érkezhetett ilyen nagy értékű műszerekkel Dunaújvárosba, köszönhetően az általuk megszólított vállalkozók és cégek rendszeres támogatásának.

- Igyekeztünk minél hamarabb összegyűjteni azokat az eszközöket, amelyek legutóbbi találkozásunkkor a főorvos igénylistáján szerepeltek. Így ma egy infúziós pumpát és szerelékeit, valamint kétféle hordozható pulzoximétert - amelyek közül az egyik EKG jeleket is mér - hoztunk mondta bevezetőjében az elnök, aki azt is hangsúlyozta, bízik benne, az évek során már rászolgáltak országszerte a bizalomra az egészségügyi intézmények részéről, hiszen amit ígértek, azt mindig betartották. Ez a továbbiakban is így lesz és jönnek még Dunaújvárosba.

Dr. Sipos Edith hálás szívvel megköszönte minden adományozó segítségét, majd elmondta, mindennapi munkájukban az ágy melletti, hordozható észlelőkészülékek nagyon fontosak. Ráadásul ezek fogyóeszközök, hiszen a finom érzékelőszálakat az izgő-mozgó gyerekek jobban károsítják. A pulzoximéter pedig a gyerekkorban nagyon fontos mennyiségi adagolást biztosítja, hiszen itt milliliterekről van szó koraszülöttek, vagy csecsemők esetében. Ehhez speciális műszerek kellenek.

Lee Sang Il arról beszélt, hogy támogatási filozófiájuk szerint leginkább a gyerekeket kell segíteni, mivel a cégnél is nagyon sok kisgyermekes munkavállaló dolgozik, tehát személyesen is érintettek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!