Hírek

2013.05.30. 16:28

Újabb rezsicsökkentés

Dunaújváros - Cserna Gábor egyetlen kérdéskörrel foglalkozott csütörtökön a Fidesz helyi elnökeként tartott sajtótájékoztatóján. A rezsicsökkentés és az aláírásgyűjtés folytatódik.

Körmendi Erzsébet

A kormány kérésére a Fidesz június végéig meghosszabbította az aláírásgyűjtést.  A környező nyolc településsel együtt nagyjából 14 ezer, ebből Dunaújvárosban mintegy 10 ezer rezsicsökkentést támogató aláírás gyűlt össze mostanáig - mondta Cserna Gábor. Majd azzal folytatta, hogy új szolgáltatók lépnek be  a körbe a nyáron, valamint szeptembertől újabb 10 százalékos fűtésdíj-apasztás várható.

Cserna Gábor a Fidesz helyi elnökeként tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a térségben eddig összegyűlt tizennégyezer aláírást (Fotó: Lázár Zsolt)

A Fidesz helyi elnöke  kritikaként fogalmazta meg a DVCSH-val kapcsolatban, hogy a dunaújvárosi fűtésszámlákban nem látja olyan egyértelműen a nyomát az intézkedéseknek - úgy, ahogyan az nyomon követhető például az E.ON-számlákon. A nyári változásokra külön is kitért a helyi elnök. Elmondta, hogy a gáz, villany és távfűtés után a víz, csatorna és szemétszállítás díját  átlagosan 10 százalékkal csökkentik.

A szemétszállítás különösen érzékeny pont a térségben, ezért a Dunanett  önkormányzat által delegált  és most kinevezett  új ügyvezetőjétől folyamatos kommunikációt várnak el, hogy a tavaszihoz hasonló kritikus helyzet ne fordulhasson elő többé. Júliustól a kéményseprési, a pb-gáz és a tartályos gáz ára is alacsonyabb lesz a mostaninál. Továbbá a jelenlegi szabadárasból hatósági árassá teszik a szennyvíz-szippantást, és annak az árát is lejjebb szorítják hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!