Hírek

2013.09.16. 14:55

Újjáépítik a temető bokatörő járdáját Rácalmáson

Rácalmás - Kijavítják a hepehupás temetői gyalogutat, és új ravatalozót terveztetnek, a plébános beleegyezésével.

Körmendi Erzsébet

Rácalmás köztemetője egyházi tulajdonban van. Az önkormányzat felajánlotta segítségét azért, hogy megszűnjön a sírkertben a jelenlegi áldatlan állapot: a gyalogút több helyen megsüllyedt, a térkövei elmozdultak, ezáltal balesetveszélyessé vált ott a közlekedés. A járdát az önkormányzat építtette közel húsz éve, és a képviselő-testület tagjai most a felújítása mellett döntöttek. A kivitelezési munkákat meghirdették, és a feladatot a legkedvezőbb árajánlatot adó cég nyerte el.

Horváth Ferencné elektromos járművével nehezen közlekedik a rácalmási köztemető gyalogútjain és ösvényein (Fotó: Körmendi Erzsébet)

A munkaterület átadását a közelemúltban tartották, és jelen volt az eseményen Marx Ferenc plébános, az egyházközség egy tagja, és hozzájárulásukat adták a munkákhoz. Az új járda október huszadikáig készül el, így halottak napjakor már megfelelő gyalogúton sétálhatnak a rácalmásiak szeretteik sírjához.

Másik temetői gond: kegyeleti helyhez méltatlan a ravatalozó épülete - ez is szóba került a munkaterület bejárásakor. A plébános egyetértett azzal, hogy a meglévőtől délre lévő szabad területen egy új ravatalozó épüljön. Az építéssel kapcsolatos elvi döntés korábban megszületett, mert az épület tájolása nem megfelelő, az elhunytak szabadtéri ravatala sem megoldott. Az önkormányzat aktualizáltatja a terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!