Újra feltört a belvíz Kulcson

2017. március 18., 07:05 szerző: Körmendi Erzsébet fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Idén is látványosan megjelent a belvíz a Família út - Rácalmási út keretezte térségben, Kulcs községben. Egyelőre nincs mindent elrendező megoldás.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Annak ellenére sem, hogy az önkormányzat már az elmúlt évben megpróbált előrelátóan gondoskodni a belvíz elvezetéséről. Tavaly áprilisban benyújtottak egy pályázatot Belterületi csapadékvíz elvezetési, gazdálkodási rendszer kialakítása Kulcson címmel egy pályázati felhívásra. Már a beruházás tervdokumentációja is elkészült, és a Nefelejcs utca - Virághegyi utca - Sütő András utca - Família utca - Faiskola utca - Göböljárás utca - Őzike utca - Horgász utca közterületekre belvízcsatorna építésére vízjogi létesítési engedélyt is szereztek. A beruházás felgyorsítására már a feltételes közbeszerzési eljárást is lebonyolították, és kiválasztották a kivitelező vállalkozót is.

Elvben már semmi akadálya nem lenne, hogy elkezdődjenek a munkák, hiszen az önkormányzat mindent megtett, ami rajtuk múlt, most már csak arra várnak, hogy a pályázatról döntés szülessen, ugyanis a pályázati támogató okirat meghozatala előtt a munkálatokat elkezdeni nem szabad, ugyanis a felmerült költségeket úgy nem tudnák elszámolni. Amint a támogatói okirat a kezükben lesz, azonnal tudják kezdeni a beruházást.

A belvíz viszont addig is jelen van, és gondot okoz. Keresik a megoldást arra, hogy a felgyülemlett talajvizet milyen módon lehetne a Dunába eljuttatni, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a víz kiszivattyúzása és az M6-os autópálya alá vezetése nem oldja meg a problémát, mert a víz napokon belül újra visszaszivárog, így csak a költségek nőnek, de valós megoldás nem születik.

A kulcsi belvízhelyzet megoldására a település vezetői folyamatosan egyeztetnek a Dunaújvárosi Katasztrófavédelemmel, és a KDTVIZIG Fejér megyei Szakaszmérnökségével, hogy valami megoldást találjanak a pályázat elbírálásának idejéig is.

Kísérleti jelleggel megpróbálták fertőtlenített tartálykocsikkal a vizet felszivattyúzni, és levezetni a Dunába.

Körmendi Erzsébet

2017. március 18., 07:05 szerző: Körmendi Erzsébet fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...