Hírek

2014.04.13. 17:40

Nagy siker volt ismét a baracsi néptáncfesztivál

Baracs - Nagy siker volt ismét a község néptáncfesztiválja, a helyi iskola névadójáról, Széchenyi Zsigmondról elnevezett hét keretében.

Pekarek János

Várai Róbert polgármester a néptáncfesztivál résztvevőivel

Zsúfolásig megtelt szombaton délután nem csak a baracsi Faluház, hanem a falu központja is a hagyományos néptáncfesztivál miatt.

Nem is csoda! A házigazdák több együttese mellett (mint a Kiscsipás, a Kiscsapás, a Szélescsapás és a Baracs Táncegyüttes) még hét környékbeli településről érkeztek táncosok: Dunaföldvárról, Előszállásról, Dunaújvárosból, Daruszentmiklósról, Kulcsról, Mezőfalváról és Nagyvenyimről.

Méghozzá pompásnál pompásabb fellépőruhákban! Nekem épp a moldvai népviselet tetszett a legjobban.

Várai Róbert baracsi polgármester megnyitójában nem véletlenül hangsúlyozta, hogy ez már a tizennegyedik (!) fesztivál! Hiszen már a hetedik után úgy tűnt, hogy pénzügyi nehézségek miatt megszakad a nagyszerű sorozat. Hála azonban a támogatóknak, akiket hosszan soroltak a megnyitón, nem így lett!

Mi most hely hiányában csak néhány szponzort említünk: a helyi önkormányzatot (amelynek tagjai közül sokan magánemberként is segítették a rendezvényt), az Agrobaracs Zrt-t, vagy Macula Dávidot, aki egy egész disznót ajánlott fel a rendezvény javára! (Dávid régi táncosa volt a baracsi együttesnek, és szülei már tíz éve főznek a fesztivál résztvevőire. Megfőzték a fiuk által felajánlott disznót is.)

E fesztiválon új zenekar húzta a talpalávalótt: a székesfehérvári Zűrös Banda amelyik nem is lehet annyira zűrös: tagjai konzervatóriumba járnak...

A zsűriben pedig olyan kiválóságok foglaltak helyet, mint Podpácz Beáta, Kirch Zoltán és Hámori Balázs: mind a hazai néptáncmozgalom jeles alakjai!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!