Hírek

2017.06.30. 18:30

Újra kinevezték dr. András Istvánt

A Dunaújvárosi Egyetem szenátusi ülésén áprilisban újabb öt évre választották meg dr. habil András Istvánt az intézmény rektorának. Tegnap átvette kinevezését.

Balla Tibor

Dr. habil András István a felsőoktatási intézményt már 2012 óta vezeti, a mostani döntéssel pedig 2022. június 30-ig irányíthatja tovább az ő regnálása alatt időközben főiskolából egyetemmé vált intézményt. A kinevezés tegnap hivatalosan is megtörtént, Áder János köztársasági elnök a Sándor palotában átadta dr. András István rektori kinevezését, ennek megfelelően újabb öt évig irányítja az intézményt.

Dr. András István elmondta, hogy az átadás jó hangulatú eseményen történt meg a Sándor palota tükörtermében tegnap. A Himnusz hangjai után Áder János köztársasági elnök - az emberi erőforrások miniszterének javaslatára - megbízta a rektori feladatok ellátásával a Dunaújvárosi Egyetemen.

Dr. András István rektori megbízatása 2017. július 1. napjától 2022. június 30. napjáig terjedő időtartamra szól. A szenátus áprilisi döntése maximális bizalmat szavazott neki, tizenketten igennel szavaztak rá, kettő tartózkodás mellett. Ez megfelelő hátteret ad ahhoz, hogy a munkáját végezni tudja.

Dr. András István a terveit firtató kérdésünkre elmondta, továbbra is erősíteni kell az egyetemi jelleget. "Ugrottunk egy szintet felfelé, az alkalmazott tudományok egyeteme lettünk. Az elkövetkező időszakban meg kell erősödni ebben, és a minőséget kell tovább javítani. Amit eddig csináltunk, azt kell hatékonyabban és magasabb szinten folytatni. Mindig jönnek új kihívások, azoknak kell markánsan megfelelni - fogalmazott. A régi-új rektor arra a kérdésünkre, hogy mivel lenne elégedett öt év múlva, azt a választ adta: "Ha egy erős, jól szervezett és korszerű felsőoktatási intézményt tudnék átadni az oktatói, kutatói vonalon. No és persze akkor, ha elégedettek lennének a fenntartók, a támogatók, a város lakói és a stratégiai partnerek a munkánkkal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!