Hírek

2015.05.20. 14:52

Újra nyitott a kisposta Dunaújvárosban

Dunaújváros - Május 20-tól az önkormányzat, a DVG Zrt. és a Magyar Posta Zrt. közös munkája eredményeként újra üzemel a Barátság városrészi kisposta, tájékoztatta lapunkat Kizmus Szabolcs a DVG Zrt. fejlesztési és ügyviteli vezetője.

Dunaújvárosi Hírlap

Jelenleg kísérleti jelleggel, egy alap szolgáltatási csomaggal indultak el, amely tartalmazza a belföldi és nemzetközi levélküldemények, postacsomagok és hivatalos iratok felvételét. Lehetőség lesz ajánlott-, tértivevény- értéknyilvánítás többletszolgáltatás biztosítására, és a postai, pénzügyi értékcikkek (pl. bélyegek) árusítása is folytatódik.

Amennyiben a kísérleti időszak tapasztalatai alapján szükség lesz a szolgáltatási kör bővítésére - például készpénz átutalási megbízás (csekk) vagy belföldi postautalvány felvételére -, akkor természetesen mindent megtesznek a felmerült igények kielégítésére.

Lapunk kérdésére Kizmus Szabolcs elmondta, hogy az Óvárosi Petőfi Sándor utcai posta indulását is előkészítették a Magyar Posta Zrt.-vel. A kisposta épületének tulajdonosával folyamatban vannak a tárgyalások az épület használatba vételéről. Azt remélik, hogy a tárgyalások minél előbb pozitívan lezárulnak és a Pentele városrészi posta is folytathatja működését.

Szerda délelőtt már Vadicskó Julianna a DVG Zrt. munkatársa fogadta a kispostára érkező barátság városrészi ügyfeleket. Fotó: Ady Géza

Korábban már többször foglalkoztunk a kisposták témájával, amely szerint az alacsony forgalom miatt döntött a Magyar Posta a bezárásukról. Szerencsére a városvezetés nem így gondolta, és így alig több, mint két hónap után elsőként a Barátság városrészben újra lett postai szolgáltatás az ott lakók örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!