Hírek

2013.06.24. 20:24

Újra szép a Madárles

Dunaújváros - Nem csak helyreállították, de továbbfejlesztették a Duna-parti Madárles környékét a partvédelmisek.

Pekarek János

Az elmúlt évek egyik legjobb története volt nálunk a dunaújvárosi öböl partján a tavasszal felépített Madárles, amit a Partvédelmi Vállalat szakemberei a gyerekeknek szántak.

Az öböl talán legszebb részén felállított komplexumról a DH-ban is írtunk. Az árvíz azonban sokat ártott a Gyereknapra elkészült objektumnak. Elsodorta a talapzatát borító faháncsréteget, a környező padokat kimozdította a helyéről, elvitte az ott letett, dísznek szánt kenut, s a közeli fatönkbe ültetett virágokat csak azért nem tette tönkre, mert azokat még előbb ellopta valaki...

Mostanra azonban már helyreállt a rend a Madárles környékén!  A partvédelmi cég emberei rendbehozták nem csak a lest (amiben viszonylag kevés kár esett, lévén, hogy kimagaslik a legnagyobb árvízből is), de a környékét is helyreállították. Újra ültették a virágokat, a kenu visszakerült a helyére, a padokat és asztalokat kijavították. Mi több: hat új padot is elhelyeztek a parton, a kikapcsolódás érdekében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!