Hírek

2017.03.22. 22:35

Újra tető alá hozzák a Magyar László Szakképző Iskolát

Dunaföldvár - A múlt hétfőn megkezdődött a Szekszárdi Szakképzési Centrum Magyar László Szakképző Iskolája tanműhelyének helyet adó épület komplett tetőfelújítása Dunaföldváron, a Templom utcában.

L. Mészáros Irma

A város önkormányzata tulajdonában és az oktatási intézmény használatában lévő Magyar László Szakképző Iskola épületére új vasbeton koszorú készül, amelyre szeglemezes tartókat helyeznek el, majd cseréptető kerül rá erre a szerkezetre - kapjuk a tájékoztatást Lajkó Andortól, az önkormányzat műszaki irodája vezetőjétől. A felújítás költségeit a két fél csaknem fele-fele arányban fizeti: tízmillió forintot a Szekszárdi Szakképzési Centrum, csaknem tizenkét milliót az önkormányzat ad.

Nagy erőkkel dolgoznak az iskola tetőcseréjén Fotó: a szerző felvétele

Az épületben panzió, étterem, konyha és varroda is működik. Itt végzik gyakorlatukat a vendéglátó eladó-, a falusi vendéglátó- és a varrónőképzésben részt vevő diákok, a későbbiekben az elsőéves pék- és cukrásztanulók is - mondja Csizmadiáné Mihálovics Magdolna, a Magyar László Szakképző Iskola igazgatója. Majd hozzátette az előzőekhez: - A szakiskola szeptembertől ugyanis ez utóbbi két szakot is kínálja a szakmát választóknak.

A felújítási munkálatok befejezésének határideje május vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!