Hírek

2017.01.19. 13:35

Újra úton a Magnus Expedition: Hosszú utazás, érdekes tájak és emberek, veszély és kihívás

Aki még emlékszik, Hankusz Kálmán fotóriporter és Földi Zoltán pilóta 2015-ben, körbe repülte a Földközi tengert, egy kisrepülőgéppel 50 nap alatt.

DH-információ

A vészhelyzetektől sem mentes út során 15 országban jártak. Dacára annak, hogy az elemek és a diplomáciai környezet nem mindig az expedíció végrehajtásának kedvezett, sikeresen teljesítették a célkitűzéseiket.

Hankusz Kálmán az expedíció fotóriporter tagja, most újabb kihívás elé néz. India felé veszi az irányt, hogy végig dokumentáljon egy dél indiai esküvőt, melyet az eredeti hagyományok szerint tartanak a mai napig. Különlegessége, hogy a tradícióikat titokként őrzik, ezért idegeneket a családok nem engednek be maguk közé. Kamerával főleg nem, ezért igazi kuriózum a ceremónia.

Vedéglátómmal Susheel-al Fotó: Archív

Az indiai látogatásnak persze van kevésbé élvezetes része is, és talán ez a fő cél.

A Bengáli öböl délkeleti szegletében, távol Indiától az Andmán szigetvilágban, él egy a külvilágtól teljesen elszigetelt törzs. Gyakorlatilag semmit sem tud róluk az emberiség, csak azt, hogy léteznek. Nyelvük, kultúrájuk, szokásaik teljesen ismeretlenek a kutatók számára. Egy azonban biztos, hogy eddig még senki nem tért vissza onnan élve. Talán ezért is nincs beszámoló róluk. A népcsoport agresszivitásával természetesen az indiai kormány is tisztában van, ezért lezárva tartják az egész körzetet. A hadsereg gondosan ügyel rá, hogy senki ne mehessen e körzetnek még csak a közelébe sem.

Rendkívül barátságos fogadtatásban volt részem, úgy tűnik, hogy az indiai emberek mind ilyenek

Az indulás és a Delhi landolás után még jókora repülő út várt a kalandorra dél Indiáig. Delhi ugyan már India, de ne felejtsük el, hogy egy földrész nagyságú országról beszélünk. Csak az érdekesség kedvéért, több, mint egy milliárd lakosa van.

Utazás az új 747-es fedélzetén

Az összességében közel 18 órás repülő út után, Hankusz Kálmán sikeresen megérkezett állomáshelyére, és még a csomagjai is rendben voltak. Ami nem egy elhanyagolható körülmény. Akinek már volt része nemzetközi reptereken átszállásban, az tudja, hogy ez - mármint a csomagok megérkezése - azért nem mindig megy simán.

A következőkben tudósítást kapunk a kint szerzett tapasztalatokról képekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!