Hírek

2016.08.17. 15:40

Újra várják a kicsiket - Minden földvári szülő kérelmét teljesíteni tudták

Dunaföldvár - Három hét szünet, azaz festés, nagytakarítás után augusztus második hetében újra fogadta a kisgyermekeket a dunaföldvári bölcsőde.

L. Mészáros Irma

Szeptember 5-től pedig tizenkilenc új lakó érkezik - tájékoztatta lapunkat a bölcsőde vezetője, Bálint Erika. Ők sem teljesen idegen környezetbe jönnek majd, hiszen a nyári szünet előtti utolsó pénteken bölcsis nyílt napot tartottak, ahol közülük többen részt vettek.

Az immár hagyományos rendezvény fő célja, hogy szülők, gyermekek és gondozók együtt töltsék a délelőttöt a bölcsődei környezetben. Mindenki, akinek gyermeke most kerül ebbe az intézménybe, a felvételről szóló értesítéssel együtt kapta kézbe a személyes meghívót. De bárkit szívesen fogadtak hatéves korig, s rászorulókat is vendégül láttak a bölcsődei alapítvány közhasznú tevékenysége keretében. Így annak dacára, hogy nem volt kellemes idő, közel ötvenen nyüzsögtek a bölcsőde árnyas udvarán.

Festés és nagytakarítás után ismét benépesült a bölcsőde, a képen Bálint Erika, az intézmény vezetője az egyik gyermekkel Fotó: L. Mészáros Irma

A programban szerepelt kézműves tevékenység (kavicsfestés, gyurmázás), habparti és egy budapesti alapítvány segítségével légvárban is mozoghattak a gyerekek. Majd Gazsó Miklós, a lufibohóc bűvészmutatványa varázsolta el őket. De nagyon élvezték a Kezeslábas Színtársulat produkcióját is, a dalokra és mondókákra épült közös játékot.

A programokat a Dunaföldvári Bölcsődét Támogató Alapítvány segítségével finanszírozták.

Az intézmény vezetője arról is beszámolt, hogy minden földvári szülő kérelmét teljesíteni tudták, de a mikrotérségből hat gyermek felvételét helyhiány miatt vissza kellett utasítaniuk. A környező településeken ugyanis nincsen bölcsőde.

A dunaföldvári önkormányzat fenntartásában működő intézményben huszonhat gyermekkel négy gondozónő foglalkozik a munkát vállaló kismamák megelégedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!