Hírek

2014.05.13. 16:50

Újra vonzóvá teszik a Római városrészt

Zajjal és jelentős felfordulással járó munkák kezdődnek hamarosan. De jót hoz a változás: újra vonzóvá teszi a Rómait.

Körmendi Erzsébet

Nyitórendezvénnyel és lakossági fórummal elkezdődött Dunaújváros – sőt a legendák szerint Közép-Európa – legsűrűbben lakott városrészének, a Rómainak a rehabilitációja. A rendezvényen részt vett dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke is.

A rendezvény elején elhangzott: június elején kezdetét veszi a Váci M. u. 7-12., a Domanovszky tér 1-3., a Római krt. 1-6 és 9 a-d épületeinek szigetelése, a Pajtás utcai óvoda felújítása, a Váci utca által kijelölt tengely mentén az utak, közterületek megújítása, sétány kialakítása és a Fáy A. utcai tömbben az aszfaltozott pálya felújítása. Nonprofit Szolgáltató Irodával is gyarapodik a városrész – a régi APEH-kirendeltség helyén –, ami közösségi házként fogadja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A Váci utca már nem sokáig lesz elhanyagolt. (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Római megújításával gazdagodik a város, plusz az öt térfigyelő kamera elhelyezésével javul a közbiztonság. Az 1,2 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló beruházás 2015. június 30-ra fejeződik be. Cserna Gábor polgármester elmondta: a városrészi rehabilitációval is élhetőbbé, szerethetőbbé válik Dunaújváros. Kiemelte a tervezett közösségi tér szerepét, végül hozzátette: annak a városnak van jövője, amelynek a fejlesztését igénylik a közösségei.

A kivitelező, Grabarics Kft. ügyvezető igazgatója, Karacs László hangsúlyozta, hisz abban, hogy pozitív változásokat generál a beruházás makró és mikró szinten egyaránt. A kövérházak szigetelése vizuális élmény és energiatakarékosság szempontjából egyaránt fontos – összesen 756 lakás lesz értékesebb. Törekednek majd a leghatékonyabb és legkevésbé zavaró munkavégzésre, a lakókat pontosan tájékoztatják mindenről, ígérte az ügyvezető.

 

Negyvenezer négyzetméter

Karacs Lászlótól tudjuk, hogy a kövérháznál negyvenezer négyzetméter szigetelést kell majd beépíteniük. A munkaterület átadása után, június elején kezdik a munkákat. A lakókat tájékoztatják, például arról, az erkélyekről pakoljanak el, a légkondikat szereljék vagy takarják le..., és a többi fontos tudnivaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!