Hírek

2015.08.25. 17:05

Csapatok jelentkezését várják az újraélesztési rekordkísérlethez!

Dunaújváros - Újraélesztési rekordkísérlettel ünnepeli Dunaújváros az egyéves évfordulót: 200 ambu babával, egy órán keresztül, 800 ember pumpál a téren.

Körmendi Erzsébet

Újabb rekordra készül Dunaújváros!

Tavaly augusztusban széleskörű társadalmi összefogás eredményeként kétszáz órán át végezték az alapszintű újraélesztést. Ezzel megdöntötték a magyar csúcsot. Ahhoz, hogy a kísérlet világrekorddá váljon háromszázhatvanöt napnak kell eltelnie, amely már nincs is olyan messze. Az egyéves évfordulóra, augusztus 29-re újabb próbatétellel készülnek a szervezők: dr. Máté Ágnes a kórház sürgősségi osztályának vezetője, Feth Katalin a Vöröskereszt területi vezetője, Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere, a tavalyi rekord ötletgazdája.

Ezúttal kétszáz babával, egy órán át folyamatosan gyakorolják majd az újraélesztést összesen 800-an a téren. Minden babához négytagú csapatok kellenek! A szervezők várják a négyes baráti társaságok, közösségek jelentkezését a [email protected] email-címre.

Nagy Attilától tudjuk, hogy az Országos Mentőszolgálat is bekapcsolódik a rekordkísérletbe. Csapatokkal, ambu babákkal is hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez, Pápai Imre regionális vezető mentőtiszt külön figyelmet fordít a rendezvényre.

A rekordkísérlet programja augusztus 29-én, szombaton 14 órakor kezdődik a téren. A csapatok regisztrációja és eligazítása attól kezdve folyamatos lesz a szervezői sátornál. A folyamatos felkészítés 16.30 órági tart majd a Vöröskereszt sátránál. Az újraélesztés bemutató oktatása és a közös gyakorlás a színpadon 16.40-kor kezdődik. Aztán élesben megy a dolog: a Giunness rekord kísérlet 17 és 18 óra között tart. Előtte és után műsor szórakoztat: gyermekprogram, hastánc, koncert, zumba, filmvetítés, No Control Dance, ünneplés, tortázás, Fourtissimo. Részletek később...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!