Hírek

2015.12.07. 16:20

Újtelepi tűzgyújtási nap: Mikulásvárás és süteményverseny volt az iskolaudvarban

Dunaújváros - December 15-én bírálják el az újtelepiek, kiknek sikerült a legszebben feldíszíteni a városrész egy utcáját.

Pekarek János

Már hagyományos, hogy december elején, a Mikulás érkezésének alkalmából nagyszabású összejövetelt rendeznek az újtelepiek. Ezúttal is a Dunamenti Regionális Népfőiskola Jókai utcai épületében és annak udvarán gyűltek össze a városrész lakói, elsősorban a kisgyerekes családok, hogy megünnepeljék az év talán legotthonosabb hónapját. A rendezvényt az Újtelep civil csoport rendezte Tóth Kálmán körzeti önkormányzati képviselő támogatásával.

A kis Jézus jászolát Szeleczky Csaba káplán szentelte meg

Megérkezett az ünnepségre a Mikulás is, méghozzá lovaskocsin. Egész trónus várta őt, ahonnan ajándékait osztogathatta, s érkezésekor már javában lángolt az udvaron rakott tábortűz is. Zsíros-töpörtyűs kenyér, forralt bor, tea fogadta a vendégeket - nem is beszélve azokról ínycsiklandó finomságokról, amelyeket a süteményversenyre benevezett háziasszonyok készítettek. A karácsonyi jászolt Szeleczky Csaba római katolikus káplán szentelte fel, az ünneplők tombolán vehettek részt, és benevezhettek a karácsonyi díszítési és díszkivilágítási versenybe is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!