Hírek

2016.08.14. 14:10

Megújul a zeneiskola

Dunaújváros - Újabb régen várt felújításon esik át a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola. Most a tetőt cserélik le.

Balla Tibor

Az egyik égető problémát már az év elején megoldották. Akkor az igencsak elöregedett épület ablakait cserélték le korszerűekre. Most elérkezett az idő, hogy a tető is megújuljon.

Dőr Gabriella, az iskola igazgatója elmondta, már rég óta beázott a tető. A legnagyobb gondot a nagyteremben okozta ez, hiszen az egy tetőtérbeépítéses terem, nincs felette semmi, így a nem túl régen megújult padlózat is veszélybe került. Ám ez csak az egyik ok, amiért megérett a cserére a tető. Egy nagyobb szél könnyedén megemelte a cserepeket, ami veszélyt jelentett nem csak az épületre, a parkoló autókra, de az emberekre is. Meg is történt a baj, szerencsére nem tragikus kimenetellel. Egy viharosabb napon az egyik művésztanár lekísérte a növendékét a ház elé, amikor egyenesen fejbe találta egy repülő cserépdarab.

A homlokzati részen kezdték el a felújítási munkákat, hogy egy hét múlva dolgozhassanak a tanárok
Fotó: Ady Géza

Talán ennek a szerencsétlen esetnek köszönhetően, de az iskola komplett tetőszerkezetét kicseréli az önkormányzat. Ezzel egy régi probléma oldódik meg hamarosan. Mivel egy hét múlva már megkezdődik a munka a tanárok számára is, ezért a homlokzati résznél kezdték a felújítást, és azt igérik, hogy hétfőn már be tudnak menni az épületbe a dolgozók. A cél természetesen az, hogy tanévkezdésre befejeződjenek a munkálatok. Ennek elérése érdekében még hétvégén is dolgoznak a munkások a tetőn.

A tervekben szerepel még egy külső festés, az álmok közt pedig egy Sándor Frigyes szobor és egy park is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!