Hírek

2014.10.11. 09:17

Újváros, új arcok - Kampányzárás a dunaújvárosi főtéren is

Dunaújváros - A Párbeszéd Magyarország jelöltjei a Városháza előtt gyűltek össze, hogy összefoglalják kampányuk mondanivalóját.

Pekarek János

Szabó Zsolt, aki a Párbeszéd Magyarországért helyi szervezetének egyszerre polgármester- és képviselőjelöltje, azzal kezdte kampányt záró sajtótájékoztatóját szombaton délelőtt, hogy Dunaújvárosnak új arcokra van szüksége - és ezt a PM jelöltjei tudják biztosítani a választóknak. Úgy fogalmazott: olyan önkormányzati képviselőket akarnak az újvárosiak, akik a cselekedetek, és nem az ígéretek nyelvén beszélnek. A helyieknek "tele van már a polca" az olyan politikusokkal, akik csak a kampányban dolgoznak. A PM jelöltjei, mondta Szabó, nem azért indulnak a választáson, hogy aztán majd trafikpályázaton nyerjenek, hanem tiszta szívvel akarnak jövőt teremteni a városnak.

A PM politikusa hangsúlyozta: nekik van programjuk. Ennek öt fő pontja közül az első, hogy megállítsák a fiatalok elvándorlását a városból például babakötvénnyel, lakásprogrammal. A második a munkahelyteremtés, amiről mindenki sokat beszél, de senki nem tesz érte. A harmadik a Dunaferr munkahelyeinek megmentése, hiszen a vasmű sokkal több a város számára, mint egy gyár: az a város szíve! Programjuk negyedik pontja a korrupcióellenesség, míg az ötödik a helyi közlekedés gyökeres átszervezése: a bérletek árának csökkentése 20 százalékkal, 15 kilométer új kerékpárút építése, a biciklitárolók számának megduplázása.

Szabó Zsolt azzal zárta kampányát: minden dunaújvárosi szavazzon rájuk, azaz a cselekvésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!