Hírek

2017.08.24. 18:35

Ketten tettek állampolgári esküt honosítási eljárás keretében

Lacanics Irina és Vicol Levente tegnap óta hivatalosan is magyar állampolgár - lezárult a honosításuk.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Kozma Miklósné anyakönyvvezető előtti ünnepélyes eskütétellel tegnap óta Lacanics Irina és Vicol Levente is magyar állampolgárként élhet országunkban. A honosítás bensőséges ünnepségének az elején a honosításra várókkal közösen mindenki megnézhette a kisfilmet, amelyen a hazánk nevezetességeiről, emblematikus helyeiről, városunkról készült képek peregtek. Majd Cserna Gábor köszöntötte az ünnepelteket, akik életük egyik legfontosabb pillanatához érkeztek, valamint szólt mindarról, ami hitet és erőt ad, és nemzetté teszi a magyar népet. Ezt követék az állampolgársági eskütétel ünnepélyes pillanatai: mindketten esküt tettek arra, hogy Magyarországot a hazájuknak tekintik, Magyarországnak hű állampolgárai lesznek...

Kozma Miklósné anyakönyvvezető gratulál Vicol Leventének és Lacanics Irinának (j) az állampolgársági eskütétel után

A felemelő pillanatok és a pezsgős koccintás, gratuláció után beszélgettünk Vicol Leventével, aki elmondta, hogy Székelyudvarhelyről érkezett, és a nővere után most ő is úgy gondolta, hogy Magyarországon folytatja az életét. 2007 óta sok időt töltött itt, és ide húzza a szíve. Lacanics Irina ukrán származású, viszont a férje magyar, és Magyarországon képzelik el a jövőjüket. Irina ezért tanul magyarul már két éve, és emiatt kérvényezte a honosítást is a köztársasági elnöknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!