Hírek

2014.08.25. 18:05

Baráti delegációkat láttak vendégül a baracsiak múlt héten

Baracs - A francia partnertelepülésről öten, Erdélyből pedig tizennégyen érkeztek Baracs ünnepi rendezvénysorozatára múlt héten.

Körmendi Erzsébet

Baracs töretlen barátságot ápol már tizenkilenc éve a franciaországi Montoa-la-Montagne településsel, jövőre már jubilál a partnerkapcsolat. Az erdélyi Szentegyháza vezetőivel és lakóival fiatalabb a kötelék, ám az élet bebizonyította: nem az évek számítanak, hanem az emberi szálak, amelyek erőssé teszik az önkormányzatok együttműködését.

Ezeket az emberi szálakat erősítették az augusztus huszadikai rendezvénysorozat programjai alatt. A vendégek örömmel vettek részt a kedd esti népdalkörök találkozóján, nagyra értékelték a hagyományőrző műsort. Kipróbálták huszadikán a sárkányhajózást is, a francia delegáció tagjai beneveztek versenyre is, és örömmel vettek részt a település ünnepi rendezvényén.

Jean Cantele Montoa-la-Montagne polgármestere, Serge Delatre, az ottani a francia baráti kör vezetője és Várai Róbert polgármester. Fotó: Amatőr felvétel

Várai Róbert polgármestertől tudjuk, hogy Montoa-la-Montagne polgármesterének néhány hónappal ezelőtt választották meg Jean Cantele-t, aki mindenképpen szeretett volna megismerkedni a magyarországi partnerrel, megtudni, miként működik a kapcsolat.

– Felvetődött a beszélgetések során egy járási szintű polgármesteri találkozónak a gondolata is. Jean Cantele azt mondta, úgy érzi magát Baracson, mintha nagy családba pottyant volna bele. Köszönhető ez a két fő szervezőnek, Serge Delatre francia baráti kör vezetőnek, aki őnáluk, illetve Kocsis Sándornak, aki nálunk hajtóereje a partnerkapcsolatnak – fogalmazott Várai Róbert polgármester. Elmondta, hogy a vendégek megismerték a települést, intézményeit, jártak a Duna-parton, reptéren, és tárgyaltak az együttműködésről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!