Hírek

2015.05.17. 10:02

Ünnepélyesen birtokba vették a Rómait, városrészi nappal zárult a beruházás

Dunaújváros - Városrészi nappal ünnepelték a Római körúton a városrész rehabilitációját szolgáló projekt lezárását.

Körmendi Erzsébet

Alig egy hónapja a kivitelezési munkák befejezésének, szombaton pedig a projekt zárásának örvendtek a Római körúton élők. A rendezvénnyitó hivatalos ünnepségen Cserna Gábor polgármester elmondta: büszke arra, hogy élhetőbbé vált Közép-Kelet Európa és Magyarország legsűrűbben lakott városrésze. Megújultak a közterek, az óvoda, energiatakarékos külsőt öltöttek a tömbházak és új közösségi házzal, sportpályával, sétálóutcával gazdagodott a Római.



Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes a Római projektzáróján
Fotó: a szerző felvétele

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő egyebek mellett hozzátette, hogy a 2014-ig tartó pályázati ciklusban sikerült a városnak jó véghajrával megújítani a belváros és a Rómait.

A Vasas Táncegyüttes is fellépett a rendezvényen
Fotó: Zsedrovits Enikő

A projektzáró ünnepen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elmondta azt is, hogy nagy örömére szolgál, hogy mintegy három milliárd forintot érő fejlesztéssel gazdagodott Dunaújváros a Római körúti rehabilitációjával és a belváros modernizálásával. A Rómain élők nevében Cseh Béla köszönte meg a fejlesztést, amelynek a városrész lakóin kívül valamennyi dunaújvárosi részese.

A zárórendezvény folytatása a kötetlen kikapcsolódásé volt: városrészi nappal ünnepelték a lakók a fejlesztést. Egész nap kézművesek, helyi termékek árusai várják az érdeklődőket a víztorony melletti füves területen. Kézművesek mellett helyi civil szervezetek is színesítették a rendezvényt.

Hegyi Fanni kipróbálta a Római városrészi nap játszóházát

A sportolni vágyókat a Dunaferr DF Renalpin FC futsalosai segítették. Valamint a Fejér Megyei Rendőr–főkapitányság és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is kitelepült a rendezvényre, és különböző bűnmegelőzési feladatokkal, totókkal és kvízjátékokkal várta az érdeklődőket. A színpadon fellépett a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes, a Spartan Cheerleaders és Szerecz Róbert (Zumberto) zumba csapata. A zenei programokért a város fiatal tehetséges csapatai voltak a felelősek, láthattuk és hallgattuk többek között a Névtelen Utca zenekart is a Római porjektzáró városrész napján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!